Sari la conținut

Sorana, pe val!

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a urcat şase poziţii în clasamentul WTA şi se află pe locul 24, cu 1.750 de puncte, fiind cel mai bine clasată româncă. Monica Niculescu a urcat un loc, de pe 49 pe 48, cu 1.225 de puncte, în timp ce Irina-Camelia Begu a coborât de pe 51 pe 57 (1.044 de puncte). Jucătoarea Simona Halep a coborât de pe 57 pe 58, cu 1.040 de puncte, iar Alexandra Cadanţu a urcat de pe locul 91 pe 85, cu 778 de puncte. Primele trei poziţii în ierarhia feminină de simplu sunt ocupate în oprdine de americanca Serena Williams (13.615 puncte), Victoria Azarenka din Belarus (9.624 puncte) şi rusoaiaca Maria Şarapova (9.415 puncte).

Miami egalează!

Echipa Miami Heat a învins pe teren propriu, cu scorul de 103-84, formaţia San Antonio Spurs, în meciul doi al finalei ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), care se desfăşoară după sistemul „cel mai bun din şapte meciuri”. Cei mai buni marcatori ai învingătorilor au fost Mario Chalmers - 19 puncte şi LeBron James - 17 puncte, în timp ce de la oaspeţi s-a remarcat Daniel Green, cu 17 puncte. Cele două echipe se află la egalitate, 1-1. Meciul trei al finalei NBA se va disputa marţi, la San Antonio.

KuBanu, pentru Munteanu!

Dorinel Munteanu s-a înţeles cu cei de la Kuban Krasnodar. Fostul technician al celor de la Dinamo va semna un contract care se va întinde pe o perioadă de 4 ani. Salariul este consistent, două milioane de euro pe sezon, cu 1.5 milioane de euro mai mult faţă de cât câştiga la Mordovia Saransk. Dorinel Munteanu va începe munca la Kuban peste două zile, când va prelua efectiv echipa. Cei de la Mordovia Saransk au încercat să-l păstreze pe Dorinel şi i-au oferit acelaşi salariu pe care i l-a pregătit Kuban, dar românul a declinat oferta.

Olanda şi Spania, previzibil!

Echipele naţionale ale Olandei şi Spaniei s-au calificat în semifinalele Campionatului European de tineret, după ce au învins reprezentativele Rusiei şi Germaniei, în meciurile din etapa a II-a a grupei B a competiţiei. Olanda a învins, la Ierusalim, cu scorul de 5-1 (1-0), Rusia. Golurile învingătorilor au fost marcate de Wijnaldum '39, De Jong '61, John '69, Hoesen '83 şi Fer '90+2, în timp ce pentru ruşi a înscris Cerişev, în minutul 65. Spania a trecut, la Netanya, cu scorul de 1-0 (0-0), de Germania. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Morata, în minutul 86. Următoarele partide de la CE de tineret au loc astăzi în grupa A: Israel - Anglia şi Norvegia - Italia.

Hănescu, în urcare!

Tenismanul Victor Hănescu a urcat cinci locuri în clasamentul ATP dat publicităţii ieri, de pe 54 pe 49 şi rămâne cel mai bine clasat jucător român, cu 895 de puncte. Adrian Ungur, care a câştigat săptămâna trecută BRD Arad Challenger, a urcat şi el zece locuri şi se află pe poziţia 96, cu 568 de puncte, în timp ce Marius Copil, finalist la Arad, a urcat şase locuri, de pe 134 pe 128, cu 444 de puncte. Primele locuri în clasamentul masculin de simplu sunt ocupate în ordine de sârbul Novak Djokovic-11.830 de puncte, scoţianul Andy Murray-8.310 puncte şi elveţianul Roger Federer-7.640 puncte.

Comentarii

Ultimă oră