Sari la conținut
sport-pe-scurt-(6)

Încă un titlu pentru Halep

Românca Simona Halep, locul 3 WTA, a fost desemnată de site-ul bleacherreport.com drept cea mai bună tânără jucătoare de tenis în anul 2014, ea fiind urmată, în ordine, de Eugenie Bouchard (Canada), Belinda Bencic (Elveţia), Garbine Muguruza (Spania) şi Madison Keys (SUA). „Tinerele jucătoare de tenis îşi fac simţită prezenţa în elită, aranjând scena pentru ierarhia viitoare. În 2014, o serie de noi nume şi-au făcut simţită prezenţa. Simona Halep şi Eugenie Bouchard au fost vârfurile, ambele jucând finale de Grand Slam, întărindu-şi poziţia în Top 10. Belinda Bencic, Garbine Muguruza şi Madison Keys au arătat, de asemenea, că au un potenţial mare”, a notat bleacherreport. com. Conform sursei citate, potenţialul Simonei Halep, împachetat într-un trup de 1,68 metri, este uriaş. „Picioarele şi mâinile rapide îi oferă o combinaţie de elită în mişcarea pe teren şi în loviturile defensive. Ea joacă precum un zid, returnând în teren cele mai bune lovituri ale adversarelor. Abilitatea sa de anticipare este dezlănţuită în circuitul feminin. Aceste instincte s-au arătat destul de des în 2014. Halep a obţinut 46 de victorii, a câştigat titlurile de la Doha şi Bucureşti şi a terminat sezonul pe locul doi (n.r. - Simona Halep a terminat sezonul pe locul 3 WTA). Ea a atins primul sfert de finală într-un turneu de Grand Slam la Australian Open şi nu s-a oprit acolo", a adăugat site-ul american.

Oli va fi antrenorul Arabiei Saudite

Antrenorul echipei Al Ahli, Cosmin Olăroiu, va fi selecţionerul naţionalei Arabiei Saudite, el urmând să pregătească prima reprezentativă la Cupa Asiei pe naţiuni, competiţie care se va desfăşura din 9 ianuarie 2015, în Australia, informează site-ul oficial al clubului din Emiratele Arabe Unite. Federaţia de fotbal din Arabia Saudită a trimis, duminică dimineaţă, o adresă oficială clubului Al Ahli, prin care-i întreba pe conducătorii grupării din Emiratele Arabe Unite dacă sunt de acord să-i permită lui Olăroiu să preia naţionala saudită pentru o lună. Luni seară, Olăroiu a anunţat că preşedintele clubului Al Ahli, Şeicul Hamdan bin Mohammed, a acceptat ca el să antreneze echipa naţională a statului vecin. Într-o declaraţie pentru sursa citată, Olăroiu a afirmat că este onorat de propunerea primită, dar a precizat că nu ar fi fost de acord să devină selecţioner dacă nu ar fi urmat o perioadă de pauză în campionatul Emiratelor Arabe Unite. El a adăugat că va prelua noua funcţie după meciul pe care Al Ahli îl va disputa, sâmbătă, cu pe teren propriu, cu Bani Yas, în etapa a XIII-a a campionatului din Emirate. Olăroiu avea contract cu Al Ahli până în 2016. Este posibil ca antrenorul român să rămână în funcţie la conducerea tehnică a naţionalei saudite şi după Cupa Asiei, în funcţie de rezultatele pe care le va obţine.

Schumacher e mai bine

Soţia lui Michael Schumacher, Corinna, a anunţat că fostul pilot de Formula 1 se simte mai bine, fără a da însă alte detalii. „Michael este tot mai bine”, s-a rezumat a spune Corinna Schumacher, care a adăugat ulterior că le mulţumeşte tuturor fanilor pentru „cadouri şi mesaje”. Michael Schumacher a suferit, în urmă cu aproape un an, un accident de schi în Franţa şi a stat în comă indusă timp de aproape şase luni, la un spital din Grenoble. În iunie, Schumacher a fost scos din comă şi mutat în Elveţia, la o clinică din Lausanne. În septembrie, Schumacher a fost mutat în vila sa din localitatea elveţiană Gland, unde se află şi acum.

România- Polonia, la Campionatul European

România a bătut luni seara Spania, în cel de-al doilea joc al grupei principale 1, a Campionatului European de handbal feminin şi a pus acum gând rău şi Poloniei. La Campionatul Mondial de anul trecut din Serbia, polonezele au scos România în optimile de finală, 31-29 la Novi Sad. Handbalistele lui Tadici spun că nu vor juca miercuri cu gândul la revanşă, ci cu dorinţa de a se lupta pentru poziţiile 5-6. Dacă pentru tricolore jocul are cât de cât o miză, pentru Polonia, meciul este doar unul de orgoliu şi palmares. Meciul de handbal Polonia- România se va disputa miercuri, la ora 17:00.

Comentarii

Ultimă oră