Sari la conținut
sport-pe-scurt-(5)

Doliu în fotbalul românesc

Fostul jucător, antrenor şi oficial al clubului Rapid, Nicolae Manea, a încetat din viaţă, luni dimineaţă, la vârsta de 60 de ani, a anuţat gruparea giuleşteană. Nicolae Manea va fi înmormântat în cursul zilei de joi la cimitirul Străuleşti 2, a anunţat fostul ofiţer de presă al grupării giuleştene Lucian Ionescu. „Familia Rapid trece din nou prin momente grele. Fostul jucător, antrenor şi mai apoi oficial al clubului FC Rapid, Nicolae Manea, s-a stins din viaţă la 60 de ani după o lungă luptă cu o boală incurabilă. Condoleanţe familiei şi tuturor celor care l-au cunoscut! Dumnezeu să-l odihnească!”, a anunţat FC Rapid pe pagina de Facebook. Nicolae Manea a evoluat la Rapid în perioada 1973-1987, iar apoi a antrenat echipa giuleşteană în mai multe rânduri. În ianuarie, Nicolae Manea a preluat funcţia de preşedinte al FC Rapid, pe care a ocupat-o până la 3 octombrie. Nae Manea a avut legături și cu fotbalul brașovean el fiind antrenor al formațiilor FC Brașov și Corona.

Handbal feminin: Spania - România 20-22, la EURO 2014


Naționala feminină de handbal a României a învins formația Spaniei cu scorul de 22-20 (9-14), luni seara, la Debrecen, într-un meci din Grupa principală 1 a Campionatului European din Ungaria și Croația - EURO 2014.
Paula Ungureanu a fost cea mai bună jucătoare a echipei noastre, cu 20 de mingi parate din 39 (51% procentaj), chiar dacă MVP-ul meciului a fost declarată Cristina Neagu. Cea mai bună din echipa Spaniei a fost aleasă, de EHF, portărița Ana Temprano. Carmen Martin (CSM București) a înscris 4 goluri în acest meci.
Neagu și Țăcălie au ratat aruncări de la 7 metri în acest meci, dar și Ungureanu a apărat trei (două la Martin, una Barbosa), iar Denisa Dedu una (la Lopez).
Luni mai au loc partidele Polonia — Norvegia și Ungaria — Danemarca. În clasament, pe primul loc se află Norvegia, cu 6 puncte, urmată de Ungaria, 4 p, Spania, 4 p, Danemarca, 3 p (-3), România, 3 p (-7), Polonia, 0 p.

Teja e câine roșu


Mihai Teja a plecat de la naţionala U21 şi este noul antrenor al lui Dinamo. E prima mişcare pe care o face Daniel Stanciu în funcţia de manager general. Perioada de interimat pentru Ionel Dănciulescu s-a încheiat odată cu meciul din Cupa Ligii, cu U Cluj, câştigat de „câini", 3-2, după loviturile de departajare. Şefii lui Dinamo s-au mişcat relativ repede şi au găsit antrenor. Este vorba de Mihai Teja, cel care a fost cerut de Daniel Stanciu, noul manager general al echipei. Conform unor surse din cadrul clubului, Mihai Teja şi-a reziliat contractul cu FRF, unde ocupa funcţia de selecţioner la naţionala U21, şi s-a înţeles cu Dinamo. Aceleaşi surse susţin că salariul noului antrenor este peste plafonul impus de şefi în urmă cu aproximativ o lună, cel de 6.000 de euro, astfel încât la noua echipă Teja va câştiga 7.500 de euro.

Oli la naționala Arabiei Saudite!?


Tehnicianul echipei Al Ahli, Cosmin Olăroiu, este aproape de a deveni selecţionerul Arabiei Saudite, naţională care va participa în ianuarie la Cupa Asiei pe naţiuni, competiţie ce va fi găzduită de Australia, informează presa arabă. Federaţia de fotbal din Arabia Saudită a trimis, duminică dimineaţă, o adresă oficială clubului Al Ahli, prin care-i întreabă pe oficialii grupării din Emiratele Arabe Unite dacă sunt de acord să-i permită lui Olăroiu să preia naţionala saudită pentru o lună. Conducerea clubului Al Ahli a precizat că va lua o decizie în acest sens în 24 de ore. Campionatul Asiei va începe la 8 ianuarie 2015. Arabia Saudită face parte din Grupa B, alături de Uzbekistan, China şi Coreea de Nord. Arabia Saudită va juca primul meci, în 10 ianuarie, la Brisbane, cu China. Cosmin Olăroiu se află în ţările arabe din 2007 şi a antrenat până în prezent echipele Al Hilal (Arabia Saudită), Al Sadd (Qatar), Al Ain (Emiratele Arabe Unite) şi Al Ahli Dubai.

Adversar dificil pentru Lucescu în Liga Campionilor


Formaţia Şahtior Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, va întâlni echipa germană Bayern Munchen, în optimile de finală ale Ligii Campionilor, s-a stabilit la tragerea la sorţi de la Nyon. Programul complet al optimilor Ligii Campionilor este următorul: Paris Saint-Germain (Franţa) - Chelsea Londra (Anglia); Manchester City (Anglia) - FC Barcelona (Spania); Bayer Leverkusen (Germania) - Atletico Madrid (Spania); Juventus Torino (Italia) - Borussia Dortmund (Germania); Schalke 04 (Germania) - Real Madrid (Spania); Şahtior Doneţk (Ucraina) - Bayern Munchen (Germania); Arsenal Londra (Anglia) - AS Monaco (Franţa); FC Basel (Elveţia) - FC Porto (Portugalia). Meciurile din optimi vor avea loc la 17-18 februarie 2015 şi 24-25 februarie 2015 (turul) şi 10-11 martie 2015 şi 17-18 martie 2015. Tragerea la sorţi a fost efectuată de Karl-Heinz Riedle, ambasadorul finalei de la Berlin, de secretarul general al UEFA, Gianni Infantino, şi de directorul de competiţii, Giorgio Marchetti.

Meciuri tari în Europa League


Luni a avut loc tragerea la sorţi a „şaisprezecimilor” Europa League, însă România nu a avut nicio echipă în urne, Steaua şi Astra fiind eliminate în faza grupelor. Cele mai tari partide ale primăverii Europa League sunt Sevilla - M'gladbach, Trabzonspor - Napoli, Liverpool - Beşiktaş şi Tottenham - Fiorentina. Dacă ar fi reuşit să câştige ultimul meci din grupe, cel cu Dinamo Kiev, scor 0-2, Steaua ar fi evoluat în locul lui Aalborg cu belgienii de la Club Brugge. Iată programul complet al 16-zecimilor: Young Boys Berna – Everton, Torino - Athletic Bilbao, Sevilla – Monchengladbach, Wolfsburg - Sporting Lisabona, Ajax - Legia Varşovia, Aalborg - Club Brugge, Anderlecht - Dinamo Moscova, Dnepr – Olympiakos, Trabzonspor – Napoli, Guingamp - Dinamo Kiev, Villarreal – Salzburg, AS Roma – Feyenoord, PSV Eindhoven – Zenit, Liverpool – Beşiktaş, Tottenham - Fiorentina și Celtic – Inter.

Comentarii

Ultimă oră