Sari la conținut
sport-pe-scurt-(1)

Din nou campioni europeni


Naționala României a cucerit al cincilea său titlu european consecutiv la minifotbal, după ce a învins Slovenia cu scorul de 1-0 (0-0), în finala miniEURO 2014, la Herceg Novi (Muntenegru). Unicul gol al partidei a fost înscris de Cosmin Crăciun (min. 38), cu călcâiul. Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal și președinte al Federației Europene de Minifotbal, i-a premiat pe componenții celor trei echipe medaliate și a înmânat tricolorilor trofeul de campioni europeni. România a câștigat toate cele cinci ediții ale Campionatului European: Slovacia (2010), Tulcea (2011), Chișinău (2012), Grecia (2013) și Herceg Novi (2014). În Muntenegru, România a învins în grupă Slovenia (2-1), Lituania (8-0) și Grecia (1-0), în optimi a dispus de Republica Moldova (2-0), în sferturi a trecut de Scoția (3-2), în semifinale a învins Cehia cu 2-1, iar în finală s-a impus în fața Sloveniei cu 1-0. Medaliile de bronz au revenit Cehiei, care a dispus de Germania cu 2-1 în finala mică. Slovenul Mitja Flisar a fost desemnat cel mai bun jucător de la miniEURO 2014, scoțianul Joe Andrew a fost golgheterul competiției, iar muntenegreanul Dejan Milutic a fost cel mai bun portar. Din lotul României au făcut parte și doi jucători de la Design Construct Brașov, Radu Burciu și Răzvan Radu.

Steaua defilează spre titlu


Steaua a învins cu scorul de 2-0 (1-0) în deplasare formația FC Botoșani și își continuă drumul spre titlu. În ultimul meci al etapei a 16-a a Ligii I, campioana României a câștigat datorită golurilor marcate de mijlocașul Andrei Prepeliţă în minutele 31 și 88. La acest meci a revenit pe teren şi Raul Rusescu, care a evoluat cu o mască pe faţă, după ce a suportat o intervenţie chirurgicală la ochiul drept, unde a suferit o fractură de orbită. Stelistului i-a fost inserată şi o placă de titan în zona craniului, el fiind lovit cu cotul în faţă de Gabriel Mureşan, la meciul cu ASA Târgu Mureş, din 26 octombrie. Iată rezultatele complete ale rundei cu numărul 16 din Liga I: Concordia Chiajna - Gaz Metan Mediaş 2-0, CSMS Iaşi - Pandurii Târgu Jiu 3-0, CSU Craiova - Ceahlăul Piatra Neamţ 2-0, Universitatea Cluj - Oţelul Galaţi 0-0, Rapid - CFR Cluj 0-0, FC Braşov - FC Viitorul 1-3, ASA Târgu Mureş - Astra Giurgiu 0-0, Dinamo - Petrolul 0-0 și FC Botoşani - Steaua 0-2. În clasament pe prima poziție este Steaua cu 40 de puncte acumulate, pe doi este CFR Cluj cu 33 de puncte, locul trei fiind ocupat de Petrolul Ploiești cu 32 de puncte. FC Brașov a rămas la borna 19 și ocupă poziția a zecea în clasament.

Rădoi poate reveni la Steaua


Mirel Rădoi, 33 de ani, a avut parte un sezon slab la Al Ahli Dubai, echipă care se află pe locul 7 în campionatul din Emiratele Arabe Unite. Mai mult, fostul fotbalist al Stelei a fost huiduit în momentul cînd a fost schimbat în partida pierdută de Al Ahli, cu 0-1, în faţa celor de la Emirates. Presa arabă anunţă că Al Ahli se va despărţi în această iarnă de Mirel Rădoi şi de brazilianul Grafite. Cel mai probabil fostul căpitan din Ghencea ar putea reveni în România, mai ales că a declarat că-şi doreşte să mai prindă să joace măcar un an pentru Steaua înainte de a se lăsa de fotbal.

Chivu la Viitorul


Cristi Chivu s-a retras din fotbal la începutul anului 2014, după ce şi-a reziliat contractul cu Inter, la care a jucat şapte ani, însă acum poate reveni în gazon. Gheorghe Hagi spune că a vorbit cu Cristi Chivu şi că acesta îşi doreşte foarte mult să se antreneze cu Viitorul. Cel mai probabil, fostul căpitan al echipei naţionale se va alătura formaţiei „Regelui" în pauza de iarnă. „Vorbesc cu Cristi Chivu. Are poftă să se mişte şi discutăm. Să vedem. Îl aşteptăm. Lui îi era puţin ruşine să vină la antrenament. Pentru noi e o onoare ca el să vină la antrenamente, să se mişte cu noi”, a declarat Hagi.

Chiricheș, curtat intens


Vlad Chiricheş e tot mai aproape de despărţirea de Tottenham, deşi a fost folosit titular săptămâna trecută în partida din Europa League cu Partizan, 1-0, şi în ultimul meci din campionat contra lui Everton, 2-1. Jurnaliştii italieni de la Corriere dello Sport susţin că, pe lângă AS Roma despre care se ştia că îl doreşte, alte 4 formaţii de prim rang îl vor pe fundaşul român. Inter, Schalke, Napoli şi Arsenal se luptă pentru semnătura fostului stelist. Cel mai probabil, Chiricheş, 25 de ani, ar putea fi împrumutat de Arsenal de la Tottenham, ştiut fiind şi faptul că Arsene Wenger are mare nevoie de un fundaş de valoare, mai scrie sursa citată.

Ștefan Radu între Milan și Napoli

Ştefan Radu ar putea face un pas uriaş în carieră în această iarnă. Potrivit publicaţiei Il Tempo, fundaşul român este dorit de AC Milan. Sursa citată notează că Radu nu mai intră în planurile lui Stefano Pioli, iar Lazio este dispusă să se despartă de român. Lazio îl va ceda pe Radu în perioada de mercato din iarnă cu condiţia să primească suma cerută, iar conducerea grupării romane să aibă deja pregătită o soluţie pentru a-l înlocui pe fundaşul stânga. Informaţia este confirmată şi de cei de la Tuttosport care mai adaugă pe lista pretendenţilor şi pe Napoli. Tuttosport informează că Aurelio de Laurentiis va face tot posibilul să obţină semnătura lui Radu în iarnă. Având în vedere că AC Milan este prima echipă care şi-a manifestat interesul este greu de crezut că Napoli ar putea avea câştig de cauză în acest duel. Un eventual transfer al lui Radu la AC Milan l-ar putea readuce pe acesta în circuitul echipei naţionalei. Fundaşul în vârstă de 28 de ani a renunţat să mai răspundă telegramelor de convocare în mandatul lui Victor Piţurcă, dar odată cu venirea unui nou selecţioner şi a transferului la o echipă de prim rang a Europei, Radu ar putea reveni sub „tricolor”.

Comentarii

Ultimă oră