Sari la conținut

Spor de muncă grea, de 25% din salariul de bază, pentru şoferii RATBV

spor-de-munca-grea-de-25-din-salariul-de-baza-pentru-soferii-ratbv

Operatorul de transport al Braşovului, RATBV SA, a încheiat un nou Contract Colectiv de Muncă (CCM), după ce în prealabil au avut loc o serie de negocieri cu sindicatul reprezentativ din societate.

Principala modificare este introducerea unui spor de condiţii de muncă grea pentru şoferii de autobuz şi troleibuz.

După cum a precizat purtătorul de cuvânt al RATBV, Silviu Ştefan, cuantumul acestui spor a fost stabilit prin prevederile Contractului Colectiv de Muncă la 25% din salariul de bază.

„În acest moment, cel mai mic salariu de încadrare al unui şofer de autobuz sau troleibuz este de 2.580 lei, brut. La acesta se adaugă plata orelor suplimentare, a sporului de vechime, a orelor lucrate sâmbăta, duminica sau cu ocazia sărbătorilor legale, dar şi bonuri de masă”, a precizat Silviu Ştefan.

De exemplu, în luna iulie, venitul mediu net al unui şofer RATBV, incluzând bonurile de masă, a fost de 3.077 lei.


    „Ţinând cont de faptul că influenţa acelui spor de muncă grea va fi de circa 15 – 16% la nivelul venitului net, credem că vom deveni un angajator care oferă salarii atractive. Mai mult, din perspectiva condiţiilor de muncă pentru şoferi, având în vedere că din noiembrie – decembrie vor veni noile autobuze, vom oferi condiţii mult mai bune de lucru pentru conducătorii auto”, a explicat purtătorul de cuvânt al RATBV.


    De altfel, odată cu aplicarea unei creşteri salariale consistente, anul trecut, s-a mai redus din problema deficitului de şoferi.

„Am redus deficitul cu mai mult de jumătate. Anul trecut, erau cam 80 de şoferi în minus, acum am mai avea nevoie de 30 – 35 de persoane, ca să ne acoperim posturile vacante din organigramă. Dacă în septembrie 2017, dintr-un total de 816 angajaţi, erau 272 de şoferi, în mai 2018, din 827 de angajaţi, erau 311 şoferi. Proporţia de şoferi a crescut practic de la 33% la 38%.

Facem în continuare demersuri pentru selecţia de personal, deoarece este o piaţă în permanentă mişcare, ţinând cont că mulţi preferă să se angajeze în ţări din Europa de Vest”, a explicat reprezentantul RATBV.

Comentarii

Ultimă oră