Sari la conținut

Spitalul regional de urgență - un proiect comun al Primăriei Brașov, Consiliului Județean și Ministerului Sănătății

spitalul-regional-de-urgenta-un-proiect-comun-al-primariei-brasov-consiliului-judetean-si-ministerului-sanatatii

Spitalul regional de urgență este un proiect comun al Primăriei Brașov, Consiliului Județean și Ministerului Sănătății.

La sfârșitul acestei luni le vor fi prezentate brașovenilor conceptul arhitectural, structura și costurile pentru construirea spitalului regional. Primarul Allen Coliban și președintele CJ Adrian Veștea au subliniat că acest proiect este una dintre investițiile importante ale regiunii, pe care cele două autorități publice trebuie să le implementeze împreună. Studiul de fezabilitate pentru Spitalul Regional Brașov a ajuns la faza finală, a stabilirii a detaliilor pentru scenariile tehnice și a detaliilor din devizul general. S-a făcut o evaluare a echipamentelor existente la nivelul spitalelor din Brașov, s-a elaborat lista de echipamente necesare pe fiecare specialitate, iar consultanții au făcut o cercetare de piață, astfel încât echipamentele prevăzute pentru acest spital să fie la cel mai înalt nivel.

"Am avut o discuție aplicată pe forma în care va acordul de parteneriat și pe faptul că spitalul regional Brașov este unul dintre cele patru spitale regionale de care Ministerul Sănătății și Ministerul Fondurilor Europene ar trebui să țină cont în perioada următoare, în sensul atragerii de fonduri nerambrusabile, cu atât mai mult cu cât țara noastră dispune de fonduri europene pentru investiții în domeniul sănătății." a declarat primarul Allen Coliban.

"În această perioadă vedem situația cu care ne confruntăm pe partea de sănătate, apar tot felul de discuții în spațiul public, iar ceea ce aș dori să demontăm încă de la început este faptul că suntem o echipă, vom face în așa fel încât să lăsăm tot felul de ambiții și orgolii personale deoparte. Este important ca Brașovul să materializeze un astfel de obiectiv extrem de important sunt oportunități de finanțare pe care nu le-am mai avut până în prezent și cred că împreună trebuie să facem front comun, în așa fel încât să putem să materializăm toate aceste proiecte." a precizat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Comentarii

Ultimă oră