Sari la conținut

Spitalul de Pneumo, salvat de către Consiliul Judeţean Braşov

spitalul-de-pneumo-salvat-de-catre-consiliul-judetean-brasov

Vom avea un sistem sanitar optim datorită descentralizării! Asta crede directorul de la Spitalul de Pneumoftiziologie, Dan Moraru, care a reuşit să implementeze câteva proiecte foarte importante pentru unitatea medicală, dar mai ales pentru pacienţi.
Toate acestea după ce, în urmă cu trei ani, Consiliul Judeţean a preluat şi unitatea medicală situată pe dealul Warthe. Anul acesta, cei de la Pneumo au primit fonduri de la judeţ atât pentru reabilitarea capitală a clădirilor, cât şi pentru achiziţionarea de aparatură medicală performanţă.
Datorită faptului că instituţia judeţeană a preluat Spitalul de Pneumoftiziologie, necesităţile şi urgenţele administrative sunt mult mai repede rezolvate, apreciază directorul unităţii medicale, Dan Moraru.
Acesta a fost momentul în care s-a reuşit înfiinţarea laboratorului de somnologie, dar şi redeschiderea dispensarului TBC din Săcele, precizează Dan Moraru.
„Având în vedere că de trei ani de zile a început descentralizarea administrativă, respectiv cu transferul de competenţe, atribuţii şi responsabilităţi în ceea ce priveşte spitalele către Consiliul Judeţean. Şi astfel, de exemplu, timpii de răspuns şi deciziile, privind diferitele măsuri pe care am dorit să le luăm, au fost mult mai prompte ” a declarat dr. Dan Moraru, manager Spitalul Pneumoftiziologie Braşov.
Consiliul Judeţean a acordat fonduri şi pentru dezvoltarea bazei materiale. La ultima tranşă au fost alocaţi peste 110 mii de euro, bani necesari pentru cofinanţarea unor achiziţii de aparatură medicale. „Prin finanţările primite de la Consiliul Judeţean, am îmbunătăţit baza materială. Am primit sumele necesare pentru achiziţionarea aparaturii de climatizare. Chiar acum, Consiliul Judeţean a fost de acord cu cofinanţarea achiziţionării unor echipamente performante care îmbunătăţesc calitatea actului medical” a adăugat dr. Dan Moraru, manager Spitalul  Pneumoftiziologie Braşov.
De asemenea, au fost alocaţi bani şi pentru reparaţii capitale, ţinând cont că acoperişul de la Pavilionul unu avea nevoie urgentă de investiţii. Este vorba despre o suma de două miliarde de lei vechi, care vor fi folosiţi pentru acoperiş, termopane şi sistemul de încălzire.
„Vom scăpa de sobele de teracotă. Astfel suprafaţă utilă din saloane va creşte ceea ce va duce la creşterea gradului de confort al pacienţilor. Apoi, geamurile de tâmplărie vor fi înlocuite cu geam termopan” a adăugat dr. Dan Moraru.
Un alt proiect care va funcţiona în scurt timp vizează transportul gratuit al pacienţilor de TBC din zonele defavorizate. Spitalul de Pneumoftiziologie a obţinut drept donaţie o maşină care poate fi folosită ca şi salvare. Consiliul Judeţean a acordat un ajutor financiar pentru dotarea vehiculului respectiv, pentru ca pacienţii spitalului să poată beneficia de transport în condiţii optime.

Comentarii

Ultimă oră