Sari la conținut

Spitalul de Dermatologie, vândut cu 1,8 milioane de euro

Consiliul Judeţean Braşov a solicitat unei firme specializate o nouă evaluare a clădirii, unde până acum câţiva ani a funcţionat Spitalul de Dermato-Venerice. Şefii CJ Braşov au decis că este necesară o nouă evaluare, în condiţiile în care preţurile de pe piaţa imobiliară au scăzut simţitor în ultimii ani, din cauza crizei, iar suma stabilită iniţial era, acum, cu mult peste nivelul pieţei. Astfel, conform raportului evaluatorului, clădirea şi terenul, este estimată acum la aproximativ 1,8 milioane de euro, de la 4,3 milioane de euro, cât era preţul de vânzare, în urmă cu cinci ani. Evaluatorul a subliniat faptul că imobilul se află într-o stare avansată de degradare, iar gradul de uzură al instalaţiilor este şi de 90%. La ultima licitaţia publică cu strigare, de la începutul acestui an, când deja preţul de strigare fusese scăzut la 3,5 milioane de euro, doar un singur cumpărător, din Israel, s-a arătat interesat de imobil, făcând o ofertă de două milioane de euro.
Cine sunt cei care dau verdictul. Totodată, consilierii judeţeni au aprobat în plenul de joi şi constituirea unei comisii speciale de analiză şi verificare, care va fi formată din Ion Ochi, Vasile Ungureanu si Dorin Crizbăşan, care săptămâna aceasta va negocia precontractul de vânzare- cumpărare cu potenţialul cumpărător şi apoi va avea rol decident în întocmirea contractului de vânzare-cumpărare propriu-zis.
Banii vor fi folosiţi pentru modernizarea Spitalului Judeţean. Preşedintele CJ, Aristotel Căncescu, a precizat că banii obţinuţi din vânzarea acestui imobil vor fi folosiţi pentru continuarea lucrărilor de modernizare a Spitalului Judeţean. „Deocamdată, suma de două milioane de euro pe care o vom lua când vom vinde spitalul de Dermatologie se va duce în totalitate în modernizarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Banii nu ajung, dar oricum mai facem un pas. Totodată, este vizată pentru vânzare şi clădirea de la Oncologie, dar, momentan, acolo, sunt nişte probleme juridice. Am întocmit împreună cu cei doi vicepreşedinţi un program pentru sprijinirea sistemului sanitar din judeţ”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu.

Comentarii

Ultimă oră