Sari la conținut

Spectacolul "Boema" de Puccini la Opera Braşov

spectacolul-boema-de-g-puccini-la-opera-brasov

Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014, la ora 18.30, la Sala Operei Braşov, are loc reprezentaţia spectacolului "Boema" de G. Puccini .
Dirijor: Traian Ichim (debut)
Regia: Carmen Dobrescu
Scenografia: Horia Popescu
Asistent regie: Nermina Damian
Libret: Giuseppe Giacosa şi Luigi Illica, după romanul „Scenes de la vie de boheme” de Henri Murger

"În Sala Operei din Braşov are loc o suită de întâmplări din viaţa boemei artistice din Paris, în cea mai melodioasă operă a lui Puccini, cu multe şi fericite debuturi: dirijorul Traian Ichim, soprana Cristina Radu în rolul Mimi, tenorul Mihai Irimia în rolul poetului Rodolfo, bass-baritonul Marian Reşte în rolul muzicianului Schaunard, alături de consacraţii solişti care şi-au demonstrat de zeci de ori talentul în „La Boheme”: Valentina Mărgăraş (rol Musetta), Valentin Marele (pictorul Marcello), Cristian Fieraru (Benoît, proprietarul) şi baritonul SIMONFI SANDOR, invitat de la Opera Naţională Cluj (filozoful Colline).
Întreaga operă este un emoţionant poem de dragoste, reuşind să păstreze nealterată afecţiunea publicului în aceşti 118 ani trecuţi de la premieră.
Puccini a lucrat cu mare pasiune la această operă, mărturisind că, odată cu finalul dramatic, a avut senzaţia că „i-a murit unul dintre copii”.
„Boema” pucciniană (1896), aproape contemporană cu „Boema” lui Leoncavallo, rămâne o mărturie unică de tandreţe şi lirism, continuând spiritul melodramei lirice italiene.
În mansarda pariziană, în ajunul Crăciunului, patru prieteni, îmbinând, în stil boem, poezia, pictura, muzica şi filozofia, par să treacă greutăţile vieţii cu entuziasmul lor, specific tinerilor intelectuali. Aduc merinde, ,,organizează un festin şi se arată indignaţi de moralitatea bătrânului proprietar când acesta le cere chiria. Nu rămân însă indiferenţi la apariţia tinerei şi delicatei vecine, Mimi, când aceasta bate timid la uşă, cerând o lumânare aprinsă să-şi poată găsi cheia de la camera ei.
Povestea tinerilor rămaşi uniţi în trăirile iubirii şi durerii, continuă pe scena Operei Braşov, într-un regal artistic oferit de Puccini, cu extraordinara sa putere a compoziţiei, Traian Ichim cu talentul şi experienţa artei dirijatului, susţinuţi de vocile şi interpretarea minunaţilor solişti aflaţi în distribuţia din sâmbăta de 25 Ianuarie 2014." potrivit unui comunicat de presă transmis de Opera Braşov.

CORUL şi ORCHESTRA OPEREI BRAŞOV

  Preţ bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române, nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi sâmbăta, cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Comentarii

Ultimă oră