Sari la conținut

Spectacol omagial dedicat maestrului Ioan Corneliu Vasiliu, în 14 noiembrie, la Reduta

spectacol-omagial-dedicat-maestrului-ioan-corneliu-vasiliu-in-14-noiembrie

Ioan Corneliu Vasiliu ((1931 – 1999) a fost unul dintre cei mai importanți creatori de dans popular românesc care și-a desfășurat aproape întreaga activitate la Centrul Cultural Reduta Brașov.


    Moștenirea lăsată în domeniul dansului popular a însemnat stil și creație artistică nemuritoare.


    Cu compozițiile sale, maestrul Vasiliu a obținut mari succese nationale și internaționale, făcând cunoscut în lume dansul romanesc. A avut ocazia să predea în Franța , Danemarca, Belgia și Olanda, unde a fost un deschizător de drum pentru toți cei ce doreau să se apropie prin folclor de România.

I.C. Vasiliu a primit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Brașov și Premiul onorific de la Londra. La 9 octombrie 1999 a trecut în eternitate, în casa lui de pe strada Iuliu Maniu din Brașov.


    În 14 noiembrie 2019, de la ora 17.00 va avea loc la sediul Centrului Cultural Reduta spectacolul omagial dedicat maestrului Ioan Corneliu Vasiliu.


      Invitate sunt ansamblurile folclorice: Poienița, Veteranii – Poienița, Brădulețul, Românașii din Brașov, Hațegana din Deva, Mărgineanca din Botoșani alături de orchestra Plaiuri transilvănene, dirijor prof. Liviu Ioan Iosif.

Invitat special la acest eveniment este interpreta de muzică populară Sava Negrean.

  Intrarea este liberă.

Comentarii

Ultimă oră