Sari la conținut

Spectacol în memoria lui Zaharia Bârsan, la Sânpetru

spectacol-in-memoria-lui-zaharia-barsan-la-sanpetru

Spectacol în memoria lui Zaharia Bârsan, la Sânpetru. Va fi omul care a pus bazele teatrului profesionist în toată Transilvania!

Braşovenii și turiștii sunt aşteptaţi, în 10 ianuarie 2020, începând cu ora 19.00, la Hotel Bielmann, din Sânpetru, la un eveniment special. Este vorba despre un spectacol de teatru şi muzică, dedicat unui artist născut la Sânpetru, dar recunoscut în toată ţara. Va fi organizat un eveniment în memoria lui Zaharia Bârsan, fondatorul teatrului naţional din Cluj şi omul care a pus bazele teatrului profesionist în toată Transilvania.

Totodată, manifestarea va avea ca scop şi strângerea de fonduri pentru renovarea Bisericii Sf. Nicolae din Sânpetru.


    Potrivit organizatorilor evenimentului, vor fi prezenţi, la Sânpetru, actriţa Hella Andreea Gabor, actorul Bogdan Gontineac, ce va prezenta un moment de stand-up comedy, dar va veni şi cu alte suprize, precum şi Claudiu Palalae, folkist sucevean, stabilit în Sânpetru.


    „Evenimentul este unul caritabil, astfel că intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, însă donaţiile participatilor sunt binevenite, acestea fiind destinate restaurării monumentului istoric Biserica Sf. Nicolae din Sânpetru, construită în anul 1781, precum şi suport artist”, a precizat Marian Arhire, unul dintre organizatori.


     Zaharia Bârsan - scriitor, poet şi dramaturg român - s-a născut în Sânpetru, în anul 1878. De numele lui Zaharia Bârsan se leagă mai multe volume de poezii, povestiri, piese de teatru şi memorialistică. A fost fondatorul Teatrului Naţional din Cluj fiind şi primul său director. De asemenea, a fost cel mai important om de teatru din Transilvania anilor 1900, reuşind să ridice nivelul teatrului de la amator la nivel profesionist.

Comentarii

Ultimă oră