Sari la conținut



Meci incredibil în Liga Naţională de handbal feminin. Rulmentul Braşov, cu doar opt jucătoare valide, a învins Rapid cu 42-24 (22-7). Singura jucătoare care a fost schimbată de-a lungul celor 60 de minute a fost portăriţa echipei din Braşov, Dana Vălean. Braşovencele au început jocul extreme de hotărâte să câştige. Fără Simona Gogârlă, care chiar dacă a stat pe bancă, nu a putut fi folosită de tehnicianul Herbert Muller, ea fiind accidentată, rulmentistele au jucat perfect în prima parte şi s-au distanţat rapid pe tabela de marcaj. Apărarea a funcţionat bine, iar în atac, Alexandrescu şi Gogoriţă au perforat poarta rapidistă. Astfel la pauză, rulmentistele au intrat în avantaj, scor 22-7. În partea a doua, oboseala şi-a spus cuvântul însă braşovencele au rezistat şi au câştigat cu 42-24. Pentru Rulmentul au marcat Cherăscu 7 goluri, Alexandrescu 9, Gogoriţă 9, Vârtic 6, Neniţă 6, Carmen Ilie 5 şi Dana Vălean şi Magda Neagoe în poartă.
Pentru culorile clubului. Antrenorul braşovencelor, Herbert Muller, era foaret mândru de elevele sale la finalul jocului. „Sunt foarte mândru de felul cum au jucat fetele în această seară. Chiar dacă toată lumea spune că formaţia Rapidului este slabă, trebuie să joci bine ca după 30 de minute tabela de marcaj să arate scorul 22-7. Fetele au demonstrat încă odată că joacă pentru culorile acestui club şi sunt extrem de mulţumit de modul în care se prezintă la fiecare meci. Acum urmează meciul de la Baia Mare unde sperăm să facem o figură frumoasă”, a spus Herbert Muller.  
Time-Out pentru odihnă. Meciul din sala Giuleşti a fost unul extrem de dificil pentru formaţia braşoveană. Herbert Muller nu a avut cum să facă schimbări, el având pe banca tehnică o singură jucătoare, Simona Gogârlă, care însă este accidentată. Astfel cele şapte jucătoare au fost nevoite să reziste timp de 60 de minute pe teren. „A fost foarte ciudat. În momentul în care mă întorceam spre bancă realizam că nu am pe cine să introduc pe teren. A fost un moment în care fetele nu mai puteau. Am cerut time-out, dar nu din raţiuni tehnice ci pentru a se odihni fetele timp de un minut. A fost foarte greu, dar efortul pe care l-au depus fetele merită aplaudat”, a mai spus Herbert Muller.
Salvarea. Formaţia de sub Tâmpa este într-o situaţie critică, însă salvarea ar putea să vină de la Consiliul Local Braşov, care va finanţa integral echipa. Directorul Direcţiei de Tineret şi Sport Braşov, Florin Florea a declarat că după meciul din Cupa EHF, echipa va trece în grija Direcţiei. „Noi suntem deschişi pentru a sprijini această formaţie. Există mai mulţi factori care trebuiesc să se pună la masă la negocieri. Nu se poate vorbi deocamdată despre schimbări, este mult prea devreme. Cel mai important lucru este ca acest sport care are tradiţie la Braşov să aibă continuitate şi să facem tot ceea ce trebuie pentru ca handbalul feminin să nu moară la Braşov”, a spus Florin Florea.

Comentarii

Ultimă oră