Sari la conținut

Iluzionistul braşovean Alin Blaine (27 de ani) a susţinut un senzaţional spectacol de magie, sâmbătă, la Aro Palace.

Show-ul, intitulat „Impossible is nothing“, a durat 90 de minute şi a inclus numere incredibile, de la momente de levitaţie, la spargerea unor obiecte doar cu puterea minţii. Lucrurile de pe scenă s-au mişcat fără să fie atinse, iar câtorva persoane din public li s-au citit gândurile.
Ridică obiecte prin biomagnetism. Alin Blaine este discipolul marelui iluzionist anerican David Blaine. Braşoveanul a ştiut încă de mic copil că are ceva ce puţini oameni au: bioenergie! Cu palmele poate ridica obiecte uşoare de la pământ, uneori chiar şi fără să le atingă, sau îşi poate lipi metale pe corp. „Aveam 13 ani când, stând la masă cu mama mea, mi-a scăpat furculiţa pe jos. M-am aplecat să o iau şi, pur şi simplu, aceasta mi-a venit în palmă, ca şi cum ar fi fost atrasă de un magnet”, povesteşte Alin.
Abordat pe stradă de David Blaine. A plecat la New York cu bursă, să studieze informatica. În timp ce se plimba cu un prieten pe stradă a fost oprit de David Blaine, unul dintre cei mai buni iluzionişti ai tuturor timpurilor. „Când l-am întâlnit prima oară s-a oprit, a pus mâna pe mine şi mi-a spus că sunt diferit. A spus că dacă voi studia arta iluzionismului voi fi printre cei mai buni! De atunci toată viaţa mea s-a schimbat!”, mărturiseşte magicianul.
Câştigă tot timpul la cărţi. A riscat totul pe o carte. A renunţat la facultate după nici şapte luni de şcoală. S-a înscris la şcoala de iluzionism a lui David Blaine, pe care a absolvit-o după patru ani. „Dacă nu aveam de unde să scot bani, mergeam şi jucam în cazinou. Câştigam mereu, pentru că mă bazam pe instincte. Ştiam ce cărţi au adversarii în mână, fără să trişez. Chiar dacă tentaţia banilor este mare, eu sunt iluzionist, nu şarlatan!”, mai spune tânărul.

Magicianul străzii. La cei 35 de ani ai săi, David Blaine e unul dintre cei mai cunoscuţi iluzionişti din lume. El s-a lansat cu spectacolul de televiziune Street Magic, de pe canalul ABC, în 1997. Numerele lui favorite erau levitaţia şi scamatoriile de magie cu cărţi de joc. Convins că „ochiul spectatorilor săi e primul care minte creierul”, el a impus o nouă tendinţă în magie, renunţând complet la efectele de televiziune.

Comentarii

Ultimă oră