Sari la conținut

Spectacol culinar vineri și sâmbătă, la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac

spectacol-culinar-la-hotelul-de-gheata-de-la-balea-lac

Inspiraţi de Programului „Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019”, iniţiatorii proiectului de marketing turistic Hotel of Ice Bâlea Lac organizează o serie de spectacole culinare, ce vor fi susţinute de celebrul maestru bucătar elveţian Jakob Hausmann, pe 8 şi 9 februarie 2019, la Restaurantul Ferdinand I al României, din interiorul Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac.

Denumirea restaurantului de gheaţă a fost aleasă astfel încât să amintească de Marea Unire, în an centenar, iar spectacolele gastronomice vor uni gusturile şi reţetele tuturor provinciilor româneşti.

La fel cum s-a întâmplat şi în câteva din ediţiile din anii trecuți, chef-ul va lăsa, pentru câteva zile, cunoscutul restaurant din centrul vechi al Bucureştiului, unde prepară de obicei delicatese, loc preferat de vedete româneşti şi din străinătate, pentru a urca în „ţinutul de cleştar” de la Bâlea Lac, la ineditul Hotel de Gheaţă şi pentru a bucura turiştii cu preparatele sale rafinate.

De această dată, provocarea la care este gata să răspundă bucătarul elveţian constă în reinterpretarea unor specialităţi tradiţionale din provinciile României Mari, astfel că se anunţă un adevărat festin românesc, plin de culoare şi savoare, într-o prezentare ceva mai nonconformistă.

Provocarea la care este gata să răspundă bucătarul care s-a remarcat după ce a adus în inima Capitalei „Mica Elveţie” constă în reinterpretarea unor specialităţi tradiţionale din provinciile care s-au unit, formând România Mare.

 Spectatorii vor avea ocazia să participe la spectacolul interactiv în chiar ei sunt personajele principale, maestrul fiind cel care le va prepara specialităţile culinare, într-un adevărat festin românesc.

„Cele două spectacole culinare programate în prima jumătate a lunii februarie fac parte din prima serie de evenimente de acest fel, găzduite în acest sezon la Hotelul de Gheaţă. Am mai programat încă două evenimente similare, în cadrul cărora elveţianul Jakob Hausmann va continua frumoasa poveste a preparării unor mâncăruri sofisticate, din bucătăria românească şi internaţională”, a explicat Arnold Klingeis, iniţiatorul Complexului de gheaţă de la Bâlea Lac.

Prin evenimente de acest gen, Ice Restaurant Bâlea Lac a intrat în circuitul internațional al turismului culinar.

...................................................................................................................


     Cei interesaţi de această adevărată călătorie culinară cu stil în provinciile României Mari, propusă de Jakob Hausmann la Restaurantul Ferdinand I al României din cadrul Hotelului de Gheaţă, pot afla detalii suplimentare despre eveniment telefonând la unul dintre numerele 0726.234.417 şi 0269.523.111 sau îşi pot rezerva locuri la adresa de e-mail: bookings@hotelofice.ro.

Comentarii

Ultimă oră