Chiar dacă sunt doar în clasa a IX-a, „bobocii” de la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Şenchea“ din Făgăraș – clasa de școală profesională – sunt adevăraţi bucătari. Au dovedit acest lucru astăzi, 15 mai 2015, când au participat la a III-a ediție a  concursului de bucătari intitulat „Junior Şenchea Chef“. La confruntarea gastronomică au participat cinci echipe, fiecare echipă având în componenţă cinci membri din clasa a IX-a si un master din clasa a X-a. „Bobocii”, „Ursuleții”, „Mămăruțele”, „Tigrii” și „Maeștrii” s-au întrecut pentru a demonstra juriului cine este mai priceput. În doar o oră, micii bucătari au trebuit să prepare două feluri de mâncare, lucru deloc greu, după cum au susţinut concurenţii, scrie newsbv.ro„Nu ni s-a părut deloc greu pentru că ne-am pregătit din timp. Am pregătit două feluri de mâncare, o salată și un fel principal, sperăm că au fost pe placul juriului“, „Ne place mult să gătim, altfel nu ne-am fi înscris în acest concurs“, au spus tinerii. Echipele au avut de pregătit o salată la alegere si un fel principal impus, respectiv piept de curcan cu sos gorgonzola.
Este pentru a treia oară când se organizează un astfel de concurs la acest liceu făgărăşean, iar reuşita a fost pe măsură. Totul a pornit de la un elev, care a urmărit cu interes concursul MasterChef. De aici a început toată povestea acum trei ani. Organizatorii sunt foarte mulţumiţi de rezultate. „Este vorba despre o competiţie culinară care se desfăşoară la noi în şcoală cu elevii clasei a IX-a. Ei au avut de pregătit două preparate, un aperitiv și un fel principal. Bineînţeles, sunt şi premii pentru cei mai buni. Premiul I constă într-un tunică de bucătar pentru fiecare membru al echipei, pentru premiul II câte un set de cuțite şi pentru premiul III elevii vor primi câte un șorț personalizat “, a spus Aurel Paler, directorul Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Şenchea.

CITEȘTE MAI MULTE PE: newsbv.ro