Sari la conținut

Spectacol complex şi vernisaje la Veneţia de Jos

spectacol-complex-si-vernisaje-la-venetia-de-jos

„Chipuri de lumină în temniţele comuniste”, la Veneţia de Jos.

Parohia Veneţia de Jos, judeţul Braşov, prin Centrul „Ioan cavaler de Puşcariu”, va găzdui duminică, 26 februarie 2017, evenimentul cultural-artistic „Chipuri de lumină în temniţele comuniste”, organizat de Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului.

Evenimentul va avea loc în Căminul Cultural din Veneţia de Jos, de la ora 17.00, iar intrarea este liberă.

Participanţii se vor bucura de un program diversificat, nelipsind alocuţiunile legate de rezistenţa anticomunistă din comuna Părău şi localităţile învecinate.

Un grup de copii, îndrumați de prof. Crina Palas, va susţine un program artistic, interpretând cântece și poezii scrise în temnițele comuniste, încercând să scoată la lumină prin glasurile lor blânde durerea exprimată prin artă în locurile de teroare și tortură.


 În sala de spectacol vor avea loc și două vernisaje.

Este vorba de o expoziție de icoane pe sticlă realizate de copii venețeni înscriși la cercul de pictură bisericească al Centrului „Ioan Cavaler de Pușcariu”.

Cel de-al doilea vernisaj va cuprinde o expoziţie cu o colecţie de obiecte ale celor care au trecut prin închisorile politice din perioada comunistă, inclusiv părți de veșminte bisericești ale părintelui Crăciun Opre din Cinciș din Hunedoara, care a suferit opt ani de carceră.


    Din programul cultural-artistic nu vor lipsi piesele folk cântate pe corzi de chitară ale mai multor interpreţi, dintre care Iulia Lupșa şi Ana-Atena Butnar, dar nici melodiile tradiționale, de muzică populară, ale îndrăgitelor interprete de muzică populară Diana Gribincea-Popa şi Lidia Iuga, o tânără interpretă ce s-a afirmat în lumea muzicii populare prin participarea la numeroase festivaluri.

Mădălina Rodocea și Marian Comanici vor anima și ei sala Căminului Cultural din Veneția de Jos, mai ales că sunt de origine din satul ce găzduiește evenimentul și de curând, au terminat cursurile renumitei Școli Populare de Artă din Brașov, cântând acum pentru prima dată în satul natal.

Evenimentul cultural-artistic „Chipuri de lumină în temnițele comuniste” face parte din cadrul Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi pictorilor bisericeşti și al anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

Comentarii

Ultimă oră