Sari la conținut
spartan-race-in-poiana-brasov

La opt ani după prima competiție și lunga așteptare a miilor de oameni dornici de aventură, cea mai populară cursă de obstacole din lume, Spartan Race, ajunge și în România, la Poiana Brașov, in zilele de  4 si 5 august.

Cadrul natural si ambianta din Poiana ofera conditii optime pentru spartanii care pot testa cele trei tipuri clasice de curse: Sprint, Super și Beast.

Organizatorii se declara entuziasmati de faptul că primul eveniment Spartan din România va avea loc într-un cadru deosebit, precum statiunea Poiana Braşov.

La acest eveniment sportiv-educativ s-au înscris deja 2.400 de participanţi din 25 de ţări, iar înscrierile continuă şi la faţa locului.

Cele trei curse de bază oferă multe obstacole pe distanțe de 5, 13, respectiv 20 de kilometri, iar participanții, ca să aibă curaj la start, nu trebuie să beneficieze de capacități supraumane, doar de spirit de aventură și să fie deschiși în faţa încercărilor.

Nici micii spartani, însoțiți de părinții lor, nu se vor plictisi, deoarece și ei sunt așteptați pe trasee special amenajate pentru copii, unde pot demonstra că sunt capabili de mult mai mult decât credeau.

O caracteristică aparte a competiției Spartan Race este faptul că traseul și probele nu sunt dezvăluite dinainte, participanții cunosc doar lungimea aproximativă a cursei și numărul aproximativ al obstacolelor - de aici provine și bine-cunoscutul slogan al competiției: "Vei ști la linia de sosire!"

Cursa de obstacole pe teren accidentat  oferă o serie de obstacole de diferite tipuri, cum ar fi târâre sub sârmă ghimpată, cățărare pe frânghie, cărare de bușteni sau efectuarea unor exerciții în apă și noroi.

Doritorii de aventură se pot alătura armatei spartane pe 4-5 august în Poiana Brașov, pentru a-şi depăşi propriile limite, fizice şi mentale.

Primul eveniment Spartan din România este organizat în colaborare cu Asociaţia de Turism Poiana Braşov, cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov şi Serviciul Public Local Salvamont Poiana Braşov.

Comentarii

Ultimă oră