Sari la conținut
spalau-rufe-in-blocul-alimentar

Avem zone de o frumuseţe răpitoare dar sunt încă proprietari de pensiuni care nu au înţeles cum se face turismul. La Bran, de exemplu, în urma unui control inspectorii de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului au descoperit o vilă, care îşi făcea publicitate pe internet, în ciuda faptului că nu era nicidecum pregătită pentru a primi turişti.  Inspectorii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului au primit mai multe sesizări telefonice de la turişti care s-au cazat aici. Verificările au început în blocul alimentar. „În principiu cred că aici ar fi blocul alimentar, cel puţin aşa pare, dar în nici un caz nu poate să fie  în felul în care arată. După cum vedeţi probabil nu a fost igienizat niciodată, ulei ars este de foarte mult timp rămas, murdărie, cearceafurile sunt spălate aici într-o cuvă în condiţii total improprii”, a declarat Sorin Susanu cms. şef Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Regiunea Centru Braşov.

• În bucătărie se spălau cearceafuri

Nici camerele în care turiştii ar trebui să fie cazaţi nu sunt mai presus de ceea ce au găsit inspectorii la parterul vilei. „Spaţiile sunt neconforme pentru că nu poate să existe o suprafaţă nefinisată odată ce acesta vilă este deschisă circuitului turistic, zone rămase fără parchet, aşternuturile sunt pe jos şi sunt neconforme pentru că trebuie să fie albe”, a mai spus Sorin Susanu. În momentul controlului în vilă nu se afla nici un turist ci doar o singură persoană, probabil angajat care trebuia să se ocupe de curăţenie, având în vedere că în bucătărie se spălau cearceafuri. Acesta a spus că vila nu este deschisă turiştilor şi că este o casă privată în ciuda faptului că inspectorii au menţionat că locaţia are reclamă pe internet şi mai mult au sunat la numărul de telefon afişat şi astfel au aflat că se puteau face cazări. „În acest moment trebuie să identificăm agentul economic care prin diferite tertipuri se ascunde în spatele celor spuse mai înainte că ar fi o casă personală după care va fi sancţionat şi cu amendă şi cu suspendarea activităţii care în fine trebuie să vedem dacă există sau nu legal vorbind, până la remedierea condiţiilor şi refacerea spaţiilor”, a mai adăugat Susanu. Inspectorii s-au îndreptat apoi către o pensiune la care erau cazaţi peste 50 de copii. Cu toate că lucrurile stateau mai bine totuşi au fost găsite neregului. „Pe lângă tot ceea ce înseamnă elemente din frigider şi congelator care sunt fără date de identificare iar carnea care considerăm noi că a fost refrigerată lucru care nu este voie, găsim şi carne care este etichetată dar în conformitate de eticheta este expirată din 03.07 deci de aproape o lună de zile de când este expirată”, a mai spus Sorin Susanu.

• Probleme la dezinfectarea veselei

Nereguli au mai fost descoperite şi la dezinfectarea veselei sau la metodele nu tocmai igienice de a scăpa de insecte. Administratorul pensiunii a spus că va încerca să remedieze toate deficienţele iar cel mai probabil angajaţii care nu au fost atenţi cu alimentele din bucătărie vor fi mustraţi financiar. „Personalul trebuie mai bine observat şi urmărit ca să facă treaba cum trebuie, intervine factorul uman, ştim foarte bine că oamenii caută să prindă un loc (de muncă n.r.) tot mai bun, să plece din ţară, să rămână să nu facă şi apare o anumită fustrare şi nu poţi să-i controlezi permanent pentru că atunci se simt supravegheaţi milităreşte şi zice domnule nu mai am chef de lucru, un om nemotivat îşi face treaba prost”, ne-a declarat Bernard Feder administrator pensiune.

Comentarii

Ultimă oră