Sari la conținut

Spadasinele Coronei concurează la Grand Prix Budapesta

spadasinele-coronei-concureaza-la-grand-prix-budapesta

Weekendul acesta se anunță unul de foc pentru cei mai buni spadasini ale Europei! 274 de sportivi la masculin și 222 de sportive la feminin vor concura în cadrul Grand Prix-ului de la Budapesta, care se va desfășura între 4 și 6 martie (întrecerea feminină va avea loc între 5 și 6 martie).

Sportivele senioare ale Coronei, Talida Enache și Irina Stan, vor fi prezente la startul competiției. Locația centrală a Budapestei face ca participarea la acest Grand Prix să fie una numeroasă, cu sportivi de top, gata de asalturi spectaculoase în lupta pentru medalii.

În prima zi de concurs, fetele noastre vor evolua în grupe și, dacă trec de această fază, în tabloul pentru accesarea pe tabloul principal.
A doua zi, pe tabloul principal se vor afla cele mai bune 64 de spadasine, urmând ca avansul către ultimele faze să se facă în sistem eliminatoriu.

Vă reamintim că Talida Enache și Irina Stan fac parte din lotul național de spadă al României și evoluează din toamna anului trecut pentru Corona Brașov. Ele formează, alături de Ștefania Lopătaru, prima echipă de senioare a Coronei la spadă.
Pentru Irina, este prima competiție internațională la seniori, ea evoluând până acum doar în întrecerile juniorilor.
Antrenor al echipei de senioare a Coronei este Robert Rigo, cel care, totodată, este și antrenorul lotului național feminin de spadă al României.

Întrecerile vor putea fi vizionate live pe site-ul federației internaționale la link-ul https://fie.org/live.

Ultimă oră