Sari la conținut

Soluţie temporară pentru decongestionarea traficului de pe Valea Prahovei

solutie-temporara-pentru-decongestionarea-traficului-de-pe-valea-prahovei

Guvernul a găsit o soluţie pentru decongestionarea traficului de pe Valea Prahovei: Asfaltarea drumului judeţean dintre Câmpina şi Săcele!

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a anunţat o soluţie pe termen scurt la aglomeraţia de pe Valea Prahovei: centuri la Comarnic şi Buşteni şi asfaltarea drumului judeţean între localităţile Câmpina şi Săcele.


    După ce a spus că a făcut 6,5 ore cu maşina de la Bucureşti la Braşov pe 30 decembrie, ministrul Transporturilor Lucian Bode şi-a exprimat din nou dezacordul pentru construirea prin parteneriat public privat a autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov în varianta lansată de PSD.


   „Trebuie să împărţim în două acest obiectiv, ca şi termene şi aşteptări, pe termen scurt şi mediu şi pe termen lung.

Pe termen scurt şi mediu trebuie să rezolvăm 1. cele două variante ocolitoare Comarnic şi Buşteni. Acest lucru poate fi rezolvat în timp scurt, pentru că bani sunt şi autorităţile locale sunt interesate să fie parteneri cu CNAIR. Pe VO Comarnic şi Buşteni, primul ministru va anunţa la finele acestei luni public care va fi soluţia pentru cele două variante ocolitoare.


    2. Avem un drum judeţean Câmpina – Valea Doftanei, limită cu Braşov – Săcele, 61 de kilometri jumătate asfaltat, jumătate pietruit. Cel pietruit, tronsonul de 26 kilometri, o parte din el este în Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Dacă ne-am propune să-l reabilităm, să-l asfaltăm, să-l facem funcţional pentru micul trafic, ar fi 60 de kilometri, o investiţie de aproape 18 milioane de euro. Cred că ne permitem să alocăm aceşti bani, 18 milioane de euro pentru cei 26 de kilometri de drum care este pietruit acum. Ar fi, pe de-o parte, traficul uşor, pe de altă parte când va începe construcţia pentru etapa pe termen lung, am avea drum tehnologic”, a explicat ministrul.


      Pe componenta de autostradă Ploieşti - Comarnic - Braşov prin PPP, adică etapa pe termen lung, Guvernul va anunţa decizia la finele lunii, a mai spus Lucian Bode.

Comentarii

Ultimă oră