Sari la conținut

Atenţie la ce mâncaţi în postul Paştelui! Specialiştii atrag atenţia că, anumite produse alimentare considerate a fi de post ”ascund”, de fapt, ingrediente de dulce. De aceea, înainte de a le pune în coşul de cumpărături, citiţi cu atenţie eticheta ! Nu toate produsele din soia sunt de post. Ingredientele conţinute sunt cele care ne pot spune dacă putem să mâncăm sau nu acel produs în postul Paştelui. „Este vorba despre şniţelele, salamul, pateul sau caşcavalul din soia. Aceste produse nu sunt întotdeauna de post, deşi multe persoane recurg la consumul acestor alimente în perioadele de post”, atenţionează prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. ""Ingrediente precum cazeina, praful de ou, derivatul de ou, albumina, zerul sau praful de zer sunt substanţe care nu au ce căuta pe etichetele produselor de post"", subliniază prof. Mencinicopschi.

Comentarii

Ultimă oră