Sari la conținut

Şoferul "tractorului morţii" se teme că va fi linşat de rudele victimelor

soferul-tractorului-mortii-se-teme-ca-va-fi-linsat-de-rudele-victimelor

Adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, Silviu Stoenescu, a declarat, marţi, că autorul accidentului feroviar soldat cu 8 morţi a solicitat protecţia Poliţiei, având temerea că rudele victimelor s-ar putea răzbuna, potrivit agrepres.ro.

"Temerea este justificată, ne-a fost cerută protecţie, dar nu există certitudini cu privire la o astfel de intenţie (...) Noi vom lua măsuri de siguranţă în ziua înhumării victimelo"', a declarat Silviu Stoenescu, potrivit căruia acesta a fost cel mai grav accident petrecut în judeţul Covasna în ultimii 20 de ani.

O parte dintre persoanele decedate în accidentul de sâmbătă vor fi înmormântate miercuri în localitatea Chilieni, de lângă Sfântu Gheorghe.

Potrivit Poliţiei, accidentul s-a produs din vina conducătorului tractorului care s-a angajat în traversarea căii ferate fără să se asigure. Remorca tractorului, în care se aflau 16 persoane, a fost lovită de trenul de persoane 4012 care se deplasa dinspre Sfântu Gheorghe spre Braşov. O parte dintre pasagerii din remorcă au reuşit să sară şi să se salveze, dar şase au murit în urma impactului, iar alte două la scurt timp după accident. O altă pasageră se află în stare critică la Spitalul din Braşov.

Cei opt morţi - şase femei şi doi bărbaţi - aveau vârste cuprinse între 17 şi 43 de ani şi se se întorceau de la culesul cartofilor.

Şoferul, în vârstă de 78 de ani, a scăpat cu răni uşoare şi este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, a precizat Iulia Grigoraş.




Comentarii

Ultimă oră