Sari la conținut

Șoferii care nu beau apă, la fel de periculoși în trafic precum cei sub influența alcoolului

soferii-care-nu-beau-apa-la-fel-de-periculosi-in-trafic-precum-cei-sub-influenta-alcoolului

Soferii deshidratati pot fi considerati la fel de periculosi in trafic precum cei care sunt sub influenta alcoolului, arata un nou studiu.

Potrivit stirileprotv.ro cercetatorii britanici sustin ca lipsa apei in corp echivaleaza cu limita legala de alcool in sange pentru soferi. Cei care au condus si au consumat doar 25 de ml de apa pe ora au avut acelasi numar de greseli in trafic precum cei care bausera alcool peste limita legala. In ambele cazuri, numarul greselilor a fost dublu fata de cele facute de conducatorii bine hidratati, scrie Daily Mail.

Studiul expertilor de la Universitatea din Loughborough, publicat in Jurnalul de Psihologie si Comportament, sustine ca schimbarea a fost evidenta in cazul soferilor care s-au hidratat usor ulterior. Profesorul Ron Maughan spune ca noile cercetari arata ca deshidratarea este un "pericol nerecunoscut" pentru soferi. "Toti condamnam condusul sub influenta alcoolului, dar nu ne gandim la alte lucruri care ne afecteaza abilitatea de a conduce. Nu exista nicio indoiala ca sofatul dupa consumul de alcool sau droguri creste riscul de accidente, dar descoperirile noastre arata un pericol nerecunoscut si sugereaza ca soferii ar trebui sa fie incurajati sa se asigure ca sunt hidratati corespunzator", a afirmat Maughan.

Cercetatorii sustin ca un organism cu putina apa poate duce la o activitate redusa in creier, precum si o scadere in concentrare si memoria de scurta durata.

Comentarii

Ultimă oră