Veste proastă pentru români. După o pauză de un an și jumătate, sunt șanse foarte mari ca din vară taxa auto să revină.

   Aceasta ar urma să fie între 50 și 3000 de euro, în funcție de norma de poluare a mașinii. Noua taxă de primă înmatriculare se va aplica timp de trei ani.  Apoi va fi înlocuită de un impozit progresiv, plătit de toţi proprietarii de maşini.

   Potrivit televiziunii române cel mai probabil taxa auto revine de la începutul verii. Potrivit sursei citate cea mai probabilă soluţie care va fi adoptată va fi o taxă care va fi plătită o singură dată, la prima înmatriculare a maşinii.

   Actuala formulă ar urma să fie aplicată timp de trei ani după care va fi înlocuită cu un impozit progresiv plătit de toţi şoferii, după model german.

   Potrivit TVR  noua taxa de primă înmatriculare se va aplica timp de trei ani. Va fi înlocuită apoi de un impozit progresiv, plătit de toţi proprietarii de maşini în functie de cât de mult poluează autoturismele lor.

    Anul trecut peste 630.000 de maşini vechi au fost înmatriculate în România.  Peste 120.000 de maşini au fost omologate deja de la începutul anului în România. Cu peste 20.000 mai mult decât în perioada similară a lui 2017.

    În acest moment la Brașov o programare la Registrul Auto Român se obţine cel mai devreme în 30 de zile.

    Maşinile vor fi taxate pentru poluare între 50 de euro şi 2.500 - 3.000 de euro. Pentru calcul va conta coeficientul de poluare şi emisiile de dioxid de carbon. Noua taxă se va aplica cel mai devreme la începutul verii.

    Detalii aici: