Sari la conținut

„Slană-Fest”- târg de produse tradiționale, la Brașov

slanafest-targ-de-produse-traditionale-la-brasov


  „Slană-Fest”, concursul slăninilor, cârnaţilor şi şuncilor transilvănene ajunge în acest an și la Brașov.

Evenimentul este conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment de bază al locuitorilor din Transilvania, ignorat pe nedrept în ultima perioadă, dar readus mai recent pe mesele noastre chiar de nutriționiști renumiți, recunoscându-i meritele atât în menținerea imunității organismului, cât și în alimentația echilibrată în timpul iernii, după cum spun organizatorii.

„Slană-Fest” presupune un târg al producătorilor locali (care prezintă produse de carmangerie tradițională dar și alte alimente neperisabile) și un concurs al slăninelor aduse de către expozanți sau de către persoane fizice cu gospodărie familiară proprie”, au precizat organizatorii.

Festivalul a debutat la Cluj, iar în perioada 23 – 25 februarie 2018 se va desfășura și la Brașov.


   Evenimentul va avea loc în curtea Bisericii Unitariene de pe strada Victor Babeș nr. 1.

„Vă așteptăm la trei zile de târg cu produse alimentare confecționate cu mare grijă, la concursul slănilor unde se vor juriza și se vor premia aceste capodopere ignorate pe nedrept ale țăranilor transilvăneni” - așa sună invitația organizatorilor.

Slană-Fest are două componente: Târgul Produselor Tradiţionale (pentru a expune marfa spre comercializare, producătorii trebuie să dețină toate actele și avizele aferente, impuse de legislația în vigoare) şi Concursul slăninilor (pentru a participa la întrecerea spre jurizare a slăninelor și cârnaților ajunge doar semnarea unei declarații la fața locului privind condițiile corespunzătoare în care s-a confecționat produsul). Este necesară prezentarea unei bucăți de cca. 1 kilogram de produs pentru fiecare categorie în parte.

Comentarii

Ultimă oră