Sari la conținut

Sistemul „e-ticketing-ul RAT”, funcțional din toamnă

sistemul-eticketingul-rat-functional-din-toamna

Prima fază a proiectului de e-ticketing s-a încheiat şi deşi mai sunt de parcurs câteva etape, până pe 1 noiembrie 2015 autorităţile locale vor ca acesta să fie finalizat. Programul de management informatizat al sistemului de  transport în comun, se anunţă destul de complex.

Potrivit managerului de proiect, Gabriela Vlad, „e-ticketing-ul RAT” presupune crearea de fapt a opt sisteme, respectiv un sistemul automat de taxare, un sistem de management al vehiculelor, un sistem de informare a călătorilor, un sistem de management al resurselor companiei, un sistem de supraveghere video şi un sistem de raportare.  Printre rezultate  se numără echiparea cu sisteme automate de taxare şi sisteme de monitorizare a 250 mijloace de transport în comun, crearea unui Centru integrat de comandă şi dispecerizare, montarea unui sistem de supraveghere video în staţii, crearea unui alt sistem de taxare bazat pe cartele electromagnetice cu un număr fix de călătorii sau de tip abonament, reîncărcabile, şi modernizarea a tuturor celor 119 staţii de călători, prin amplasarea de camere video şi panouri de afişaj digitale, care vor fi capabile să anunţe călătorii inclusiv cât mai au de aşteptat până la următorul mijloc de transport. Se va extinde numărul de puncte de vînzare a cardurilor de călătorie, care vor fi în total 76 (30 automate de emitere de titluri de transport de tip bilet, 34 centre de vânzare şi personalizare a titlurilor de transport – de tip abonament, reîncărcabile, şi 12 puncte de vânzare simple). În plus, va exista şi posibilitatea reîncărcării cartelelor magnetice cu ajutorul bancomatelor dotate cu echipamente contactless (care permit efectuarea tranzacţiei prin simpla atingere cu cardul, pentru o perioadă de timp, n.r.), în baza unor contracte ce vor fi încheiate cu băncile.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor . Valoare totală contractată este de 23,74 milioane lei,  fără TVA  iar contribuţie Municipalităţii este de 2%.

Comentarii

Ultimă oră