Sari la conținut

Sistemul de tiroliene de la Canionul Şapte Scări a intrat în probe

sistemul-de-tiroliene-de-la-canionul-sapte-scari-a-intrat-in-probe

Până la finele lunii, traseul care depăşeşte 2 kilometri va fi deschis publicului, dar, până atunci, administratorii obiectivului simulează posibilele incidente, astfel ca totul să fie pus la punct atunci când vin primi turişti amatori de adrenalină.

Până la finele acestei luni, sistemul de tiroliene de la Canionul Şapte Scări va fi deschis publicului, în prezent efectuându-se doar probe. Acesta are o lungime totală de 2.174 de metri şi porneşte de la canion, urmează traseul drumului forestier din zonă, trece pe lângă cabană şi traversează pârâul Şapte Scări prin mai multe puncte, punctul final fiind lângă cabana care se construieşte mai jos de locul de popas de la Cascada cu Apă Vie.
„Investiţia se ridică la 98.000 de lei, finanţarea este asigurată integral Regia Publică Locală a Pădurilor (RPLP) Săcele. Iniţial, termenul de finalizare era 1 august, dar timpul nefavorabil nu ne-a permis să finalizăm lucrările. De altfel, a trebuit să prelungim contractul cu firma care se ocupă de lucrări, pentru că în perioada 16 mai - 31 iulie au fost 39 de zile în care a plouat de dimineaţa până seara”, a declarat Cristian Popa, reprezentantul RPLP Săcele, care administrează canionul. Din evidenţele statistice de la 1 ianuarie 2014 până la 31 august 2014, canionul a fost vizitat de 35.846 turişti plătitori, iar administratorii obiectivului speră ca numărul turiştilor să crească simţitor odată cu deschiderea tirolienei. Biletele pentru complexul de tiroliene vor avea un preţ de 50 de lei de persoană, pentru traseele mai lungi şi de 20 de lei de persoană, pentru traseele destinate copiilor, pentru o jumătate de oră.
Sistemul de tiroliene este compus din 21 de segmente, cel mai lung cu o lungime de 307 metri, iar cel mai scurt, cu o lungime de 68 de metri. Lângă cabana de jos sunt amenajate şi două segmente pentru copii, fiecare cu lungimea de aproximativ 50 de metri. „În această perioadă simulăm mai multe posibile incidente, acestea fiind necesare elaborării procedurilor specifice. Odată cu finalizarea acestei noi atracţii pentru turişti cred că numărul acestora va fi din ce în ce mai mare. Pentru acest an am prognozat ca numărul de vizitatori ai Canionului «Şapte Scări» va ajunge la 40.000”, a precizat Popa pentru bzb.ro

Comentarii

Ultimă oră