Sari la conținut

Sinistraţii din judeţul Brăila au făcut ravagii în tabăra Lacu Sărat. Aceştia au distrus locurile unde au fost cazaţi şi au băgat pe foc chiar şi băncile din staţiune, folosindu-le drept combustibil pentru grătare.

Se pare că sinistraţii nu au fost mulţumiţi nici de ajutoarele primite, aruncându-le şi "luându-i la rost" pe cei care le-au trimis. "Aruncau cu conservele primite ca ajutoare şi spuneau: ce asta e mâncare? Cearşafurile şi pernele le-au aruncat în curte. Păturile din lână primite de la Crucea Roşie au spus că îi înţeapă şi le-au pus pe jos în loc de covoare, ca să calce pe ele".

Angajaţii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care au avut ca misiune scoaterea mâlului din locuinţele sinistraţilor, au fost şi ei stupefiaţi de comportamentul sinistraţilor şi de mizeria din locuinţele acestora. "Făceam ca la armată: care e mai tare să intre. Ţi se întorcea stomacul pe dos ce era acolo. Nu mi-am închipuit niciodată că acolo pot locui nişte oameni", a povestit unul dintre pompieri.

În prezent, mai există 41 de sinistraţi din cei 100 aduşi iniţial în tabăra Lacu Sărat. Aceştia sunt ţinuţi permanent sub observaţie, pentru a nu mai apărea şi alte distrugeri.

Comentarii

Ultimă oră