Sari la conținut

Singura autospecială SMURD care acționează în zona Făgărașului este defectă

singura-autospeciala-smurd-care-actioneaza-in-zona-fagarasului-este-defecta

Cazurile de urgență din Făgăraș și din localitățile învecinate nu pot fi preluate în această perioadă de SMURD, întrucât singura autospecială din dotarea Detașamentului de Pompieri Făgăraș este defectă.


   Astfel, solicitările sunt redirecționate de Dispeceratul Unic de Urgență Brașov către Serviciul de Ambulanță Făgăraș.

„Toate intervenţiile sunt direcţionate prin apel 112 la Serviciul de Ambulanţă. Maşina noastră este defectă, are probleme la motor şi la sistemul de frânare şi momentan este în service. Piesele au fost comandate, urmează să fie reparată. Ambulanţa este din 2008, de când s-a înfinţat SMURD Făgăraş”, a explicat comandantul Detaşamentului de Pompieri Făgăraş, Dorin Moldovan.

Situația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, Cpt. Ciprian Sfreja.

„Autospeciala SMURD este defectă, iar după ce va fi finalizată reparația, aceasta va fi reintrodusă în intervenție. Apar defecțiuni din cauza uzurii, a numărului mare de kilometri, deoarece sunt solicitate la foarte multe intervenții. E normal să mai apară și defecțiuni, unele sunt din anul 2008 și au foarte mulți kilometri. Este prioritară siguranța echipajului care se deplasează la intervenție și nu putem risca să plecăm la o intervenție de urgență cu autospeciala defectă”, a precizat reprezentantul ISU Brașov.

Potrivit acestuia, de mâine ar urma să reintre în intervenție echipajul SMURD Făgăraș.

Comentarii

Ultimă oră