Sari la conținut

Sindicaliştii de la Uzina „R” Feldioara plănuiesc să picheteze Prefectura Braşov

sindicalistii-de-la-uzina-r-feldioara-planuiesc-sa-picheteze-prefectura-brasov

Circa 150 de persoane, de la Uzina „R” Feldioara şi de la mina de exploatare de la Suceava s-au aflat astăzi la Bucureşti, pentru a picheta sediul Companiei Naţionale a Uraniului.

Pentru miercuri era programată şi acţiune de pichetare a Prefecturii Braşov, între orele 8.30 şi 16.30, unde erau aşteptate aproximativ 200 de persoane. Protestul a fost decalat cu o zi, din cauza autorizaţiilor. Aşa că va avea loc joi, 8 septembrie, la aceleaşi ore,

Potrivit prim-vicepreşedintelui Sindicatului Exploatare – Preparare Uraniu, Gabriel Farnas, motivele protestului sunt încălcarea contracului unic colectiv de muncă, de la Compania Naţională a Uraniului, precum și nerespectarea protocolului semnat şi asumat de Guvernul Roimâniei nr. 3144/CGB-11.08.2016, de către codnucerea CNU București.

Protocolul prevedea, printre altele, neîntreruperea activității la CNU Feldioara și a exploatării de minereu uranifer conform Planului Anual de Exploatare și a licenței valabile pentru perioada 2015-2020, dar și elaborarea de către Ministerul Energiei, în regim de urgență, a unor acte referitoare la valorificarea producției de pe stoc și a celei din producția curentă.

Un alt punct prevede respectarea planului de restructurare al CNU, de la 1200 de persoane la 750 de persoane, cu plata de salarii compensatorii pentru salariații disponibilizați.


Sursa: Adevarul.ro

Comentarii

Ultimă oră