Sari la conținut

„Sin Retorno”, câştigătorul de la TIFF 2011, la Cityplex Braşov

Câştigătorul ediţiei 2011 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, “Sin Retorno” (Fără cale de-ntors) rulează la Cityplex începând din acest weekend, prin programul Europa Cinemas.

Sin Retorno” este o dramă cu accente de thriller, despre un tată hotărât să îl găsească pe cel care i-a omorât fiul într-un accident rutier. O serie de evenimente bizare şi imperfecţiunile de ordin judiciar fac, în cele din urmă, ca pe banca acuzaţilor să ajungă chiar tatăl. Cel mai interesant comentariu din film priveşte tandemul presă-justiţie, iar impresia finală este că justiţia lucrează eficient numai când televizorul este stins, iar opinia publică nu insistă pentru găsirea cu orice preţ a unui ţap ispăşitor. Sau, mai degrabă, că atâta vreme cât cazul este închis, sistemului nu-i pasă dacă s-a făcut cu adevărat dreptate.

Coproducția „Sin retorno” de Miguel Cohan este şi câștigătoarea premiului pentru cel mai bun scenariu în cadrul aceluiaşi festival. Filmul „Sin retorno” face parte din programul Europa Cinemas, care este de fapt o rețea internațională de cinematografe menită pentru promovarea filmului european. Europa Cinemas este sprijinit de Uniunea Europeană prin programul MEDIA și cuprinde o rețea de 2400 de cinematografe din 563 de orașe din Europa, Asia, America Latină, dar și țările din Zona Mediteraneană.

Comentarii

Ultimă oră