Sari la conținut

Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului Australian Open

simona-halep-sa-calificat-in-sferturile-turneului-australian-open

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, duminică, la Melbourne, după ce a dispus cu 6-4, 6-2 de belgianca Yanina Wickmayer.

Halep, a treia favorită la Melbourne, și-a asigurat un cec de 340.000 de dolari australieni și 430 de puncte WTA, urmând să joace în sferturi cu rusoaica Ekaterina Makarova, cap de serie nr. 10. Simona a învins-o pe Makarova (26 ani, 11 WTA) în singurul lor meci direct, în 2013, în sferturi la New Haven, cu 6-1, 7-6 (6). În optimi la Melbourne, Makarova a trecut cu 6-3, 6-2 de germanca Julia Goerges.

''Am șansa mea împotriva ei (Ekaterina Makarova, n. red.). Cred în șansa mea de a ajunge în turul următor. Trebuie doar să încerc să-mi fac jocul din nou, să fiu agresivă și să servesc bine, cum am reușit azi'', a declarat Simona Halep.

Din pacate, jucătoarea  Irina Begu a fost învinsă de canadianca Eugenie Bouchard (20 ani), a șaptea favorită, cu 6-1, 5-7, 6-2, duminică, la Melbourne, într-un meci din optimile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului.

Eugenie Bouchard, numărul șapte mondial, semifinalistă anul trecut la Melbourne, va juca în sferturi cu Maria Șarapova (Rusia/N. 2).

Comentarii

Ultimă oră