Sari la conținut
show-olimpic

Echipa de baschet feminin Olimpia CSU Brașov a câștigat fără probleme partida cu formația CS Municipal Satu Mare, ce a contat pentru Liga Națională de baschet feminin.

Fetele de la Olimpia CSU Brașov au primit pe teren propriu vizita formației CS Municipal Satu Mare și s-au impus cu scorul de 87-72 (22-17, 15-17, 26-21, 24-17). Jones și compania au condus jocul de la un capăt la celălalt și nu le-au lăsat prea multe șanse baschetbalistelor de la Satu Mare. Cu o precizie extraordinară la aruncările de la distanță și cu un joc ofensiv foarte bun, „olimpicele” au câștigat clar disputa cu o echipă cu care se află în luptă directă pentru ocuparea unui loc în play-off. În urma acestei victorii, brașovecele au acumulat cinci puncte în clasamentul Ligii Naționale. Jones cu 23 de puncte înscrise a fost cea mai bună jucătoare a meciului. Pentru brașovence au mai înscris Irimia 18 puncte, Bartee 16, Ashford 11, Mitov 11 și Sonia Ursu 8. De la oaspete cea mai bună marcatoare a fost Ashley Adams autoare a 22 de puncte. Trupa de sub Tâmpa va juca în runda următoare, sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 16.00, împotriva formației Rapid București.

Mulțumit de jocul ofensiv. La finalul jocului cu formația din Satu Mare, tehnicianul fetelor de la Olimpia CSU Brașov, Dan Calancea, era mulțumit de jocul ofensiv al echipei pe care o conduce dar a recunoscut că mai sunt încă multe de pus la punct în jocul „olimpicelor”. „Este foarte important că am reușit o victorie împotriva unei formații cu care ne aflăm în luptă directă pentru accederea în play-off. Nu știu cât de clară a fost această victorie dar este foarte important că am obținut toate punctele puse în joc. Pot spune că sunt foarte mulțumit de jocul ofenisv pe care l-am practicat astăzi. Am reușit să înscriem 87 de puncte ceea ce pentru baschetul feminin este foarte, foarte bine. Din păcate mai sunt multe de pus la punct în jocul nostru defensiv și eu cred că încă mai putem îmbunătăți și faza ofensivă. Faptul că am început pregătirea foarte târziu se vede încă în teren”, a spus tehnicianul formației brașovene, Dan Calancea.

Procentaj excelent la aruncările de la distanță. Partida cu Satu Mare a fost câștigată în mare parte cu aruncări de la mare distanță. „Olimpicele” au reușit nu mai puțin de 14 coșuri de trei puncte din 29 de aruncări, ceea ce înseamnă un procentaj de reușită 48,3 %. „Avem jucătoare cu o mână foarte bună. Ele excelează la aruncările de la distanță și semidistanță și astăzi și-au făcut datoria pe deplin. Este foarte bine că am reușit să marcăm atât de mult, însă eu sunt convins că se poate și mai bine. Acum urmează un joc împotriva fetelor de la Rapid. Cu siguranță că după calculul hârtiei suntem favoriți, însă niciun meci nu este ușor. Trebuie să tratăm jocul cu maximă atenție și atunci cu siguranță ne vom impune”, a spus antrenorul „olimpicelor”, Dan Calancea.

Olimpia CSU Brașov – CS Municipal Satu Mare 87-72 (22-17, 15-17, 26-21, 24-17)

Olimpia Brașov: Britney Cimone Jones 23p(3x3), Gabriela Irimia 18p(5x3), Carla Bartee 16p(3x3), Suanda Ashford 11p(1x3), Zorica Mitov 11p(2x3), Sonia Ursu 8p, Andra Simona Haas, Ana Ferariu, Mădălina Cioroiu, Ecaterina Armanu, Teodora Armanu.

Antrenor: Dan Calancea

Municipal Satu Mare: Ashley Adams 22p, Andreea Orosz 9p(1x3), Bianca Voica, Renata Szmutku 2p, Flavia Ferenczi 11p(1x3), Luminița Manta, Andreea Pop 6p, Marija Radovic 5p(1x3), Ramona Laza 4p, Renee Ross 13p.

Antrenor: Adriana Pricop

Comentarii

Ultimă oră