Sari la conținut
show-la-all-star-game-

Show total la All Star Game-ul din acest an. Baschetul spectacol a fost la el acasă în Braşov, unde cele mai bune baschetbaliste din Liga Naţională şi-au dat întâlnire în cel mai aşteptat meci al sezonului. Selecţionata Nordului a învins Sudul cu 110-97, câştigând astfel „meciul stelelor”.

„Meciul stelelor” din baschetul feminin românesc s-a desfăşurat în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu-Colibaşi” din Braşov. După ce în primele două zile a avut loc Final Four-ul Cupei României, în care Sepsi şi-a apărat trofeul în faţa gazdelor de la Olimpia, a urmat şi cel mai spectaculos meci al sezonului.

Din echipa Sudului au făcut parte şi „braşovencele” Biljana Pesovic, Carla Bartee, Gabriela Irimia, Ana Ferariu şi Jelena Mitic, iar antrenorul „selecţionatei” a fost Dan Calancea.

Cu un public cald, care a apreciat spectacolul, prezentarea echipelor a fost specială. Meciul nu a început până când organizatorii, împreună cu Horia Păun nu au premiat-o pe Magda Jerebie, considerată cea mai bună baschetbalistă din Braşov din toate timpurile

Tot meciul a avut un ritm bun, iar fazele au fost lucrate doar pe partea ofensivă, pentru că de această dată apărarea a lăsat loc spectacolului. S-a mizat mult pe aruncările de afară şi pe pasele spectaculoase sub panou pentru. Primul time-out a adus şi primul moment special: Irimia şi Anne Marie Pârău au fost „dădacele” a doi micuţi, pe care au trebuit să îi îmbrace în echipament de senior (tricou, şort, bascheţi), după care să îi asiste la aruncare.

Prima pauză a fost rezervată concursului de îndemânare. Proba a fost câştigată de braşoveanca Ana Ferariu, care a scos cel mai bun timp, 14 secunde. Din spectacol nu au fost săriţi nici arbitrIi, care au mai intervenit cu un mic ajutor, pasând la nevoie, dar nici Zoran Mikes, care şi-a ajutat câteva momentele echipa din teren.

La pauza mare s-a desfăşurat cel mai aşteptat concurs: aruncările de trei puncte. La fel ca la „îndemânare”, calificate, tot o componentă a Olimpiei a câştigat proba. Biljana Pesovic a avut cea mai sigură mână de afară, învingând-o în finală pe Amanda Thompson.

Time-out-urile au fost presărate cu momente speciale, oferite de sportivele de la echipa de  gimnastică ritmică a CSU. Pe final, Dan Calancea, Zoran Mikes şi Miroslav Popov au fost provocaţi să arunce la coş, împreună cu câte două jucătoare şi doi juniori. Surprinzător, antrenorii nu s-au descurcat deloc rău, ratând foarte puţine libere. Concursul a fost câştigat şi de această dată de Sud.

Finalul nu avea cum să fie altfel decât super spectaculos. În ultimele minute, având nevoie de puncte pentru a recupera diferenţa, toată echipa Sudului a intrat pe teren, atacând în superioritate numerică. La un moment dat, plictisindu-se teribil de mult, Shanita Arnold l-a trimis pe Dan Calancea pe bancă, preluând sarcinile de antrenor, dar şi sacoul său. Ultimele zece secunde au găsit toate jucătoarele pe teren, aşa cum stă bine unui adevărat spectacol. Jelena Antic a fost declarată MVP, fiind singura jucătoare care a terminat în „double-double”.

Comentarii

Ultimă oră