Sari la conținut
sfaturile-isu-pentru-varstnici

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov le-au prezentat, vineri, seniorilor, în cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic pe Problemele Persoanelor Vârstnice, sfaturi de respectat în vreme de caniculă.

Deși a mai rămas doar o lună de vară, reprezentanta ISU a ţinut să le reamintească vârstnicilor, că în vreme de cod galben de caniculă, este importantă hidratarea cu apă şi evitarea băuturilor alcoolice sau cu conţinut de cofeină.

De asemenea, bătrânii au fost sfătuiți să mănânce legume şi fructe cu conţinut bogat de apă, să nu iasă afară între orele 11 şi 18, iar în casă să nu exagereze cu aerul condiţionat, ci să-l regleze cu maxim 5 grade mai puţin decât temperatura ambientală.

Dacă sunt nevoiţi să iasă afară la ore de „foc”, trebuie să se îmbrace cu haine adecvate, subţiri, de culoare deschisă şi să se protejeze cu pălării.

De asemenea, vârstnicii au fost informați cu privire la cele peste 30 de farmacii care asigură populaţiei pe vreme de caniculă apă și măsurarea tensiunii.

Comentarii

Ultimă oră