Sari la conținut

Sfatul optometristului: Soluţia ideală pentru lucrul la calculator: lentilele de interior

sfatul-optometristului-solutia-ideala-pentru-lucrul-la-calculator-lentilele-de-interior-

În zilele noastre, utililzarea  calculatorului în activitatea cotidiană, a devenit o modalitate prin care tot mai mulţi oameni îşi câştigă existenţa, indiferent de vârstă.

În cazul persoanelor care depind de folosirea ochelarilor pentru citit ziua de muncă devine mai grea şi mai obositoare din cauza efortului vizual depus.

Ochelarii cu lentile monofocale oferă claritate la o distanţă de  până la 40  cm (standard). Aceşti ochelari se folosesc în mod uzual la citit sau la activităţi care necesită vedere de aproape.

În cazul activitaţilor de birou, în care privirea este solicitată atât la mică distanţă (tastaură, scris) dar şi distanţă medie (monitor, interlocutor alfat la o anumită distanţă) ochelarii cu lentile monofocale nu sunt suficienţi pentru a satisface toate nevoile vizuale.

De cele mai multe ori pentru a renunţa la alternarea lor, se recurge la purtarea lor pe vârful nasului, privind pe deasupra lor la distanţă, însă acest obicei  ne face  să ne simţim bătrâni.

Un alt compromis pe care presbiopii sunt tind să îl facă  este ajustarea dioptriilor necesare pentru citit pentru a putea vedea cu uşurinţă monitorul calculatorului dar nu şi cititul obiectelor aflate la apropiere.

Totodată, folosirea ochelarilor pentru citit în faţa calculatorului produce disconfort vizual, dureri de cap, vedere neclară la monitor şi în încăpere, însă şi riscul de a dezvolta probleme cervicale din cauza pozţiei nefireşti a corpului.

Soluţia specialiştilor Best Optic – Lentile speciale pentru birou

Soluţia optimă pentru a elimina toate aceste probleme este alegerea lentilor speciale pentru birou în locul folosirii ochelarilor monofocali pentru citit.

Ochelarii cu lentile de birou  ne oferă o experienţă vizuală de excepţie. Cu aceştia vom reuşi să citim, să lucrăm la calculator, mai mult vedem tot ce este în jurul nostru şi se află la o distanţă de aproximativ 2 metri. Ziua de lucru va deveni mai uşoară o dată cu purtatrea ochelarilor speciali pentru birou pentru că ne vor permite să ne menţinem o poziţie confortabilă pe tot parcursul zilei, putem discuta cu colegii de birou fară să ne ridicăm sau să ne ţinem ochelarii pe vârful nasului. Mai mult de atât, ochelarii nu trebuie lasaţi la birou după încheierea programului. Deşi sunt concepuţi pentru lucrul de birou sunt o soluţie optimă şi pentru alte activitaţi. Gătitul, pictatul, un joc de cărţi cu prietenii sunt activitaţi în care avem nevoie de o vedere excelentă, astfel sunt potrivite pentru toate persoanele cu un stil de viaţă dinamic.

Specialiştii Best Optic vă vor oferi soluţia perfectă pentru o vedere fară compromisuri în activitatea dumneavoastră.

Comentarii

Ultimă oră