Sari la conținut

Sfatul optometristului: Miopia – cum putem să-i încetinim evoluţia?

sfatul-optometristului-miopia-cum-putem-sai-incetinim-evolutia

Miopia reprezintă una dintre principalele probleme de vedere în întreaga lume şi din nefericire incidenţa acesteia creşte. Studiile au arătat că aproximativ o treime din populaţie suferă de aceasta afecţiune. Miopia  debutează de obicei în jurul vârstei de 6 ani, şi progresează cu aproximativ jumătate de dioptrie în fiecare an. Vârsta poate varia însă, la fel ca şi progresia, dar de cele mai multe ori aceasta evoluează rapid la vârste mici, şi nu putem evalua dacă incidenţa este mai mare în cazul fetelor sau a  băieţilor. Pentru a corecta miopia copiii pot purta ochelari sau lentile de contact. Totuşi, există o serie de alte metode prin care putem să încetinim evoluţia miopiei, nu doar simpla corecţie.

Una dintre metodele eficiente de contol a progresiei miopiei este ortokeratologia. Aceasta este o metodă revoluţionară  non chirurgicală prin intermediul căruia prin folosirea unor lentile special concepute se poate remodela curbura corneei, având ca scop final îmbunătăţirea vederii. Practic, prin intermediul acestor lentile de contact, eliminăm nevoia purtării ochelarilor în timpul zilei, deoarece acestea remodelează gradual curbura corneei în timpul somnului. Lentilele sunt special concepute pentru a fi purtate în timpul nopţii, dimineaţa după ce se scot, oferind o vedere clară pentru tot restul zilei.

Corneea este într-o mare măsură responsabilă pentru diferitele probleme de vedere. Ca şi structură o putem compara cu sticla unui ceas, în formă de cupolă, clară dar foarte flexibilă datorită ţesutului din care este alcătuită, iar orice modificare asupra acesteia implică automat şi dificultăţi ale vederii. Pentru succesul ortokeratologiei, sunt necesare o serie de teste, teste care necesită aparatură specializată în această direcţie, dar nu în ultimul rând pregătirea suplimentară în această specializare a optometristului. Este importantă evaluarea îndeaproape a stării de sănătate a ochiului şi cartografierea corneei, cu ajutorului unui aparat numit topograf. În urma acestor investigaţii se obţin informaţii importante privind dimensiunile corneei, forma acesteia şi prescripţia necesară. Toţi aceşti parametrii se evaluează pentru obţinerea în final a parametrilor finali ai lentilei de contact.

Această metodă de control a miopiei este foarte eficientă şi rezultatele apar de cele mai multe ori în timp foarte scurt. Durata tratamentului poate varia însă în timp în funcţie de corecţia necesară, de caracteristicile anatomice ale ochiului pacientului, dar şi de complianţa şi aşteptările lor.

Ortokeratologia este o metodă sigură de corecţie a miopiei. În măsura în care pacienţii respectă programul de întreţinere şi dezinfectare a lentilelor de contact, riscul de infecţie este minim. Copiii sunt de cele mai multe ori cei mai complianţi pacienţi când vine vorba de purtarea lentilelor peste noapte. Ei sunt foarte motivaţi, şi învaţă rapid cum să aibă grijă de lentilele de contact, mai ales cei care nu îşi doresc să poarte ochelari.

Grija faţă de pacienţi este una dintre valorile Best Optic, valoare care ne determină să fim în pas cu cele mai noi metode de investigaţii, cercetările în domeniu, aparatura de ultimă generaţie, dar şi menţinerea unei bune colaborări cu furnizorii acestui tip de lentile de contact.

Controlul miopiei este una dintre grijile noastre.

Best Optic RED Vlahuță

B-dul Alexandru Vlahuţă nr. 61
Telefon/Fax: +40 268 313 199
Mobil: +40 733 024 793
E-mail: office@best-optic.ro


Best Optic RED Uranus

Str. Uranus nr. 12, Parter
Telefon/Fax: +40 268 322 920
Mobil: +40 733 417 999
E-mail: uranus@best-optic.ro


Best Optic BLUE Centru Civic

Str. B-dul 15 NOIEMBRIE nr.69
Mobil:  +40 787 523 524
E-mail: blue@best-optic.ro

Best Optic Red si Best Optic Blue

Comentarii

Ultimă oră