Sari la conținut

Sfatul cardiologului: Succes medical la Clinicco Brasov

sfatul-cardiologului-succes-medical-la-clinicco-brasov

Trei operaţii de mare risc, pe cord deschis, au fost efectuate cu succes la Spitalul de Cardiologie Clinicco Braşov,  joi 12 noiembrie şi vineri 13 noiembrie, cu colaborarea unei echipe de specialişti din Franţa.

Colaborarea dintre echipa de chirurgi francezi şi echipa de la Spitalul de Cardiologie Clinicco Braşov a început în 2011 şi a devenit deja o tradiţie, astfel încît cei doi specialişti au asistat şi vor asista acele intervenţii pe cord deschis de mare risc care impun o atenţie specială şi care astfel pot fi efectuate în Braşov.

Primei paciente, operată în urmă cu trei ani la un an spital, i-a fost reparată o valvă, iar acum este stabilă, în Terapie Intensivă şi va începe în curând recuperarea.  Cea de-a doua pacientă suferise un infarct major, în urma căruia o parte din muşchiul cardiac nu a mai fost irigat şi a devenit nefuncţional. Echipa de chirurgi a reconstruit ventriculul stâng. Și starea ei este stabilă.

Cel mai dificil dintre cazuri a fost operat vineri, un bolnav cu o sănătate extrem de precară care fusese operat în urmă cu şase luni şi a făcut infecţie pe valva care îi fusese pusă în prima operaţie. Intervenţia este una de mare risc, cu atât mai mult cu cât rinichii şi plămânii pacientului sunt foarte deterioraţi.

Dr. Narcis Filipescu, şeful secţiei de Chirurgie Cardiovasculară Clinicco: “Pentru noi este foarte importantă colaborarea cu echipa franceză, ne ajută în cazurile dificile, la limită, cazuri  care uneori sunt chiar contraindicate chirurgiei, dar în echipă completă suntem în măsură să le abordăm şi să le rezolvăm.”

Dr. Olivier Bical, medic chirurg cardilog Franţa:”Sunt chirurg în Franţa şi l-am avut elev pe Narcis Filipescu, un elev foarte talentat care a rămas apoi şi a operat în Franţa, alături de noi, este un foarte bun chirurg. Chirurgia cardiacă e o chirurgie de echipă, chirurgie de înalt nivel, trebuie făcută cu mai mulţi oameni, iar această colaborare pe care am instituit-o e una care funcţionează foarte bine, operăm împreună cazurile foarte dificile. De câte ori este cazul, cel puţin de două ori pe an, venim gratuit la Clinicco ca să ajutăm echipa”.

Dr. Gabriela Cozmanciuc, chirurg cardiovascular Clinicco: „E important de spus pentru viitorii pacienţi cardiovasculari că la Clinicco există întotdeauna o soluţie foarte bună în orice fel de complicaţie, indiferent de vârsta pacientului sau de gravitatea cazului. Suntem o echipă onestă, ne cunoaştem limitele, iar atunci când este cazul ştim să cerem ajutor echipei din Franţa şi împreună să oferim garanţia unei echipe de înalt standard, cu riscuri foarte mici pentru pacient.”

Spitalul de cardiologie Clinicco Braşov
Cardiologie Intervenţională
Electrofiziologie şi dispozitive implantabile
Chirurgie cardiovasculară
Str. Şcolii nr. 8 Braşov,
Recepţia Clinicco: 0268 44 55 44
Internări Clinicco: 0733 008 195
E-mail: cardiologie@clinicco.ro
http://www.clinicco.ro/servicii-medicale/cardiologie

Comentarii

Ultimă oră