Sari la conținut

Serile Filmului Românesc la Centrul Cultural Reduta

serile-filmului-romanesc-la-centrul-cultural-reduta

În cadrul „Serilor Filmului Românesc la Centrul Cultural Reduta” organizate în perioada 24-26 septembrie 2021 vor avea loc proiecții de filme și sesiuni Q&A cu invitații.

24 septembrie, 19:00, Sala Reduta

Spectacol teatru-film „Complet Necunoscuți”

Un text scris de Octavian Strunilă „îmbracă” proiecția filmului #CompletNecunoscuți într-o manieră inovatoare, dând naștere unui spectacol inedit de TEATRU-FILM, cu actori în „carne și oase”! În spectacolul de teatru vor urca pe scenă: Anca Dumitra, Leonid Doni, Alexandru Conovaru și Octavian Strunilă!
Regia: Octavian Strunilă
Cu: Anca Dumitra, Leonid Doni, Andreea Grămoșteanu, Ada Galeș, Alex Conovaru, Adrian Ștefan, Gabriel Răuță și Octavian Strunilă.


Sinopsis: Într-o seară, la un pahar de vin, 7 prieteni (soț-soție, iubiți, amici), intră într-un joc periculos: pun telefoanele pe masă și cad de acord ca tot ce primesc în acea seară, apeluri, mesaje, wapp, mailuri… să răspundă pe speaker sau să citească cu voce tare. De aici... totul o ia razna.

Bilete aici

25 septembrie, 19:00, Sala Reduta

Proiecție specială și Q&A „Întregalde”

Invitat: Radu Muntean, regizor
Moderator: lect. univ. Robert Elekes

Regia: Radu Muntean
Cu: Maria Popistașu, Ilona Brezoianu, Alex Bogdan, Luca Sabin, Toma Cuzin

Sinopsis: Trei prieteni se află într-o excursie umanitară de sfârșit de an. Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde, întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează. Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește a fi abandonat și sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, ideile lor despre empatie și generozitate încep să fie puse la îndoială.

Bilete aici

26 septembrie, 19:00, Sala Reduta

Proiecție specială și Q&A „#newTogether”

Invitați: Carmen Lidia Vidu, Marina Constantinescu, Istvan Teglas, Andrei Popov
Moderator: lect. univ. Robert Elekes

Concept: Thomas Kloiber / Andrei Popov
Regia: Carmen-Lidia Vidu

Sinopsis: Ce este acum, știm; dar ce vom face după? În timpul perioadei de carantină (lockdown) instituite după declararea pandemiei de COVID-19 în Europa, Forumul Cultural Austriac București a invitat 60 de artiști din Austria şi România să reflecteze la propriul lor viitor artistic, precum și la modul în care arta lor și comunitățile noastre se pot transforma în timpul şi după finalul crizei sanitare. Intervenţiile video pe care le-au trimis au fost postate pe paginile FCA București şi Radio România Cultural de pe rețelele de socializare. Foarte repede, au atras atenția a zeci de mii de oameni din ambele țări. Având în vedere acest succes, echipa FCA București a decis să încredințeze binecunoscutei şi apreciatei regizoare românce de teatru şi de film, Carmen Lidia Vidu, producția unui documentar de amploare, plecând de la materialele video ale artiștilor participanţi.

Bilete aici

I

Comentarii

Ultimă oră