Sari la conținut
serena-sa-razbunat

Pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti. Aşa sună o vorbă veche românească. Din păcate lucrul acesta s-a adeverit în cazul Simonei Halep, care prin setul câştigat în faţa Anei Ivanovici, în grupa roşie de la Turneul Campioanelor, a calificat-o pe Serena Williams în semifinale, iar americanca a învins-o pe Simona în ultimul act al competiţiei din Singapore cu scorul de 6-3, 6-0.

Serena Williams a început mult mai concentrată meciul din finala turneului campioanelor şi a reuşit să-şi adjudece primul ghem al setului inaugural. Halep a servit perfect şi a egalat situaţia după ce a reuşit un ghem alb. Americanca a avut din nou probleme la serviciu şi românca a reuşit să treacă în avantaj scor 2-1. Din păcate Simona nu a reuşit să-şi consolideze break-ul şi Williams, numărul unu mondial, a egalat situaţia în setul inaugural.  Serena a urmat la serviciu şi a reuşit să treacă în avantaj în primul set al finalei, chiar dacă a avut destule probleme în a se impune. Halep nu a mai reuşit să pună primul serviciu în teren şi Williams a profitat imediat ducând scorul la 4-2. Nici Williams nu a reuşit să-şi consolideze break-ul, făcând nu mai puţin de două duble greşeli în ghem-ul şapte şi scorul a devenit 4-3, pentru americancă. Halep a continuat să greşească mingii uşoare şi prima jucătoare a lumii conducea cu 5-3 şi urma să servească pentru câştigarea primului set. Sereana a reuşit doi aşi şi a închis primul set al partidei la scorul de 6-3.

Set fără istoric. Setul secund a început cu Simona Halep la serviciu. Din păcate jucătoarea din Constanţa nu a reuşit să-şi fructifice avantajul serviciului şi după ce a făcut o dublă greşeală a cedat primul joc din setul secund. Mult mai încrezătoare în forţele ei după ce a câştigat primul set, Serena Williams a servit foarte bine şi s-a distanţat la 2-0 în setul doi.  Simona Halep a părut resemnată şi a mai cedat încă un joc pe propriul serviciu, scorul devenind 3-0 pentru Serena Williams care a arătat în teren cât de mult îşi dorea revanşa după înfrângerea drastică suferită în faţa Simonei Halep în grupa roşie a Turneului Campioanelor.  Williams a servit perfect, a făcut 4-0 după un ghem alb şi apoi s-a dezlănţuit pe serviciul Simonei ducând scorul la 5-0. Williams a servit pentru câştigarea turneului, a jucat excelent şi după un nou ghem alb a închis setul 6-0 şi meciul scor 6-3, 6-0, răzbunându-se astfel pe înfrângerea din grupe. Astfel Serena Willams a câştigat a treia oară consecutiv Turneul Campioanelor.

A primit trofeul de la Chris Evert. La final Simona Halep a fost premiată de legendara Chris Evert. “A fost un vis să fiu aici şi m-am simţit extraordiar la acest turneu. Vreau să o felicit pe Serena Williams pentru că a demonstrat că este cea mai bună jucătoare din lume şi pentru că va termina sezonul pe prima poziţie a clasamentului WTA”, a spus la festivitatea de premiere Simona Halep, care a primit trofeul ce se acordă finalistei Turneului Campionilor de la Chris Evert, o legend a tenisului feminin. “Ştiam că este capabilă să joace foarte bine, pentru că pierdusem în faţa ei cu câteva zile înainte. Eram conştientă că trebuie să joc mult mai bine pentru a o putea învinge pe Simona. Am început greu, mi-am pierdut serviciul la 2-1 şi atunci mi-am spus “Serena relaxează-te, nu ai nimic de pierdut”. Din acel moment am început să fiu mai relaxată, mi-au intrat câteva mingi, am căpătat încredere şi apoi totul a mers mult mai uşor. Mă bucur foarte mult că am reuşit să câştig acest turneu”, a spus imediat după meci, Serena Williams.

Comentarii

Ultimă oră