Sari la conținut

Seră de lavandă la Şcoala nr. 3, pentru ca elevii să învețe să obţină produse naturiste

sera-de-lavanda-in-curtea-scolii-nr-3-pentru-ca-elevii-sa-invete-sa-obtina-produse-naturiste

Elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 3 „Gheorghe Lazăr“ din Brașov au înfiiţat o seră de 72 de metri pătraţi în curtea şcolii, în care cultivă lavandă. Proiectul este menit să îi ajută să înveţe cum să obţină produse naturiste şi „leacuri“ cu ajutorul acestei plante.

Inițiativa face parte din proiectul E.S.P.R.I.T. finanțat prin Fondul Științescu, la care participă 42 de elevi și 8 cadre didactice ale școlii.

În plus, în apropierea serei se află instalată o stație meteo de mare precizie care le oferă micilor oameni de ştiinţă informații despre vreme.

Sera va fi inaugurată în data de 18 noiembrie 2017, de la ora 10.00, în prezenţa copiilor și părinților, în cadrul unui ateliere de lucru cu tema „Lavanda, o minune în sera noastră”. Sunt invitați și reprezentanți ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, Primăriei și Consiliului Local Brașov, Casa Corpului Didactic Brașov, Ecofarmacia, Centrul de zi Astra, precum și de la Fundația Comunitară Brașov.

Cu ocazia acestei întâlniri va fi organizată o tombolă cu produse obținute din lavandă.

„În cadrul proiectului E.S.P.R.I.T., finanţat prin Fondul Ştiinţescu, 42 de elevi şi 8 cadre didactice ale Școlii Gimnaziale nr. 3 din Brașov, au deschis calea cunoaşterii şi experimentării naturii. Într-o seră de 72 de metri pătraţi, instalată în curtea şcolii, cultivăm lavanda din care apoi învăţăm să obţinem «leacuri» şi produse naturiste. În apropierea serei se află instalată o staţie meteo de mare precizie care ne oferă informaţii despre vreme”, a explicat prof Iuliana Gheorghe, director al instituţiei.

Comentarii

Ultimă oră