Sari la conținut

Sentința lui Florin Buliga a devenit ieri definitivă: va fi închis pe viață

sentinta-lui-florin-buliga-a-devenit-ieri-definitiva-va-fi-inchis-pe-viata

Florin Buliga, brașoveanul care și-a ucis cu sânge rece soţia și cei doi copii a aflat joi că își va petrece restul vieții în închisoare. Curtea de Apel Braşov a decis să-i respingă apelul formulat faţă de sentinţa primită la Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov, pe 14 februarie 2019.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Braşov, judecător Răzvan Cosmin Dicu. Pedeapsa în acest dosar a fost contopită cu cea de 1 an de închisoare primită la Tribunalul Brașov, pentru deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Pe latură civilă, inculpatul va avea să le achite daune morale de câte 75.000 de euro socrilor săi și 45.000 de euro cumnatei sale. Ca pedeapsă accesorie, inculpatul ar urma să aibă interzise mai multe drepturi, inclusiv de a purta armă și de a conduce autoturisme, pe o durată de 2 ani de la eliberare, după cum se arată în hotărârea instanţei.

Procesul a început în toamna anului trecut, dar a avut parte de multe amânări pentru că a lipsit un aviz de la Institutul de Medicină Legală. Și sentința a fost amânată de două ori, magistrații având nevoie de mai mult timp pentru deliberări. Este prima sentință de închisoare pe viață de la Brașov din ultimii zece ani.

Florin Buliga (44 de ani) și-a ucis soţia și copiii în doar 27 de minute, în noaptea de 26 spre 27 martie 2018. Femeia avea 42 de ani, iar copiii 18, respectiv, 13 ani. Criminalul a spus că i-a trimis într-o lume mai bună.

Comentarii

Ultimă oră