Sari la conținut
sens-unic-pe-mai-multe-strazi-din-schei

La solicitarea Poliţiei Rutiere, Comisia de Circulaţie a Primăriei Braşov a aprobat introducerea unei zone de sensuri unice în perimetrul străzilor Piatra Mare – Traian Moşoiu, cu urcare doar pe strada Traian Moşoiu şi cu coborâre numai pe strada Piatra Mare.

Măsura a fost propusă de Poliţia Rutieră, într-o şedinţă anterioară, însă viceprimarul Laszlo Barabas a cerut atunci amânarea dezbaterii, pentru realizarea unui studiu de trafic.

Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov a revenit cu solicitarea instituirii sensurilor unice, motivând că nu este nevoie de un studiu de trafic, cu atât mai mult cu cât anumite porţiuni din cele două străzi nu permit circulaţia pe dublul sens.

Astfel, Comisia de Circulaţie a dat aviz favorabil şi au fost instituite sensurile unice, în ciuda faptului că au existat şi cereri din partea localnicilor din Şchei care nu au fost de acord cu introducerea sensului unic în perimetrul respectiv.

„Având în vedere că argumentul Poliţiei Rutiere s-a bazat pe prevederile legale conform cărora lăţimea unei benzi trebuie să fie de 3 m minimum, s-a luat decizia aceasta, pentru că sunt sectoare unde strada are maxim 5 m pe ambele benzi. Astfel, Comisia de Circulaţie a fost nevoită să avizeze“, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Solicitarea Poliţiei Rutiere a venit în urma cererii unui ONG, însă reprezentanţii Primăriei au primit la rândul lor solicitări din partea cetățenilor din cartierul Şchei, împotriva introducerii acestor sensuri unice, motivând că asociația susține continuarea proiectelor imobiliare.

Comentarii

Ultimă oră