Sari la conținut

Sens giratoriu la Schaeffler, construit provizoriu, pentru un an

sens-giratoriu-la-schaeffler-construit-provizoriu-pentru-un-an

Giraţia permanentă va fi amenajată la câteva sute de metri distanţă, în 2020, ca „intrare” în Autostrada Comarnic - Braşov!

Un sens giratoriu a cărui existenţă se impunea de multă vreme a fost, în sfârşit, amenajat de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, la solicitarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean.


   „Decizia privind amenajarea acestui giratoriu a fost luată împreună cu Poliţia Rutieră. Intersecţia a fost resistematizată pentru a se descongestiona traficul din zonă, lucrările fiind realizate de firma care se ocupă de modernizarea DN 73, fără costuri suplimentare”, a precizat directorul DRDP Braşov, Horia Stancu.


   Acesta a afirmat că acest sens este unul provizoriu, pentru că cel definitiv va fi construi anul viitor, la o distanţă de câteva sute de metri, iar din el se va ajunge pe Autostrada Comarnic – Braşov.


    Pe această porţiune de drum se circulă cu viteze destul de mari, iar accesul la stânga era foarte dificil. Amenajarea sensului giratoriu reduce considerabil riscul producerii de accidente şi timpul de aşteptare pentru şoferii care nu aveau prioritate. Giratoriul e funcţional de la mijlocul săptămânii trecute, iar poliţiştii vor monitoriza o perioadă zona.


   „Pe DN73, la intersecţie cu strada Stejarilor - acces spre zona industrială Schaeffler - a fost realizat un sens giratoriu provizoriu de către DRDP Braşov, la solicitatea Serviciului Rutier Braşov, pentru reducerea riscului rutier şi asigurarea unei bune fluenţe pe acest tronson de drum. În perioada următoare, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în această zonă pentru dirijarea circulaţiei şi atenţionarea conducătorilor auto cu privire la noua sistematizare a zonei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, agent Nadia Olaru.

Comentarii

Ultimă oră