Sari la conținut

Semnalizare cu „licurici” la trei treceri de pietoni din Brașov

semnalizare-cu-licurici-la-trei-treceri-de-pietoni-din-brasov

Prima zebră luminată şi din asfalt este pe strada Lacurilor

Odată cu modernizarea reţelelor de iluminat public de pe anumite străzi, reprezentanţii Primăriei Braşov au luat decizia ca trecerile de pietoni să fie luminate suplimentar, astfel încât vizibilitatea să fie mai bună şi pentru şoferi, dar şi pentru cei care se angajează în traversarea străzii.

Astfel, după experimentul trecerii inteligente de pe B-dul Saturn, unde au fost montaţi „licurici” în asfalt care se aprind doar în momentul în care persoane se angajază în traversare, s-a luat decizia instalării unor astfel de markeri LED, care să lumineze în permanenţă pentru ca zebra să „le sară” mai bine în ochi şoferilor. Costul estimat pentru realizarea modernizării reţelelor de iluminat de pe această stradă a fost de 1,59 milioane de lei, fără TVA.


   Prima astfel de trecere a fost amenajată în cartierul Noua, pe strada Lacurilor, unde au fost înlocuiţi şi stâlpii de iluminat public şi au fost montate lampadare cu LED.


   O altă trecere de pe această stradă ar urma să fie dotată cu astfel de markeri în asfalt, iar o amenajare similară ar urma să fie făcută şi la zebra nesemaforizată de pe B-dul Victoriei.

În total, anul acesta, Primăria Braşov a investit 9,26 de milioane de lei, fără TVA, pentru modernizarea reţelelor de iluminat public de pe 15 străzi, unele dintre acestea fiind încă în lucru, cum ar fi de exemplu Şoseaua Cristianului, zona de intrare dinspre Cristian, unde nu existau până acum astfel de reţele.

Comentarii

Ultimă oră