Sari la conținut

Şeful hingherilor a accidentat-o pe reprezentanta unui ONG de protecţie a animalelor!

seful-hingherilor-a-accidentato-pe-reprezentanta-unui-ong-de-protectie-a-animalelor

Coordonatorul de proiect al ASPA Razvan Bancescu a fost implicat, luni noaptea, intr-un accident rutier in urma caruia au fost ranite doua persoane, printre care si un copil. Ulterior, Bancescu a fost amestecat intr-un scandal cu mai multi membri ai unor ONG-uri de protectie a animalelor.

Potrivit unor oficiali din Politia Capitalei, coordonatorul de proiect al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) Razvan Bancescu, aflat la volanul unui Volkswagen Golf 5, mergea pe Splaiul Independentei, dinspre strada Virtutii spre Grozavesti, iar la un moment dat a intrat de pe banda unu pe banda doi si s-a ciocnit cu un autoturism Toyota Yaris, condus de o femeie, reprezentanta unui ONG pentru protectia animalelor, relatează Ziare.com.

In urma accidentului, un barbat aflat in dreapta femeii si o fata in varsta de 11 ani au fost raniti usor.

La scurt timp dupa accident, a izbucnit un scandal. In jurul orelor 23.50, o persoana a sunat la 112 si a anuntat ca in apropiere de Primaria Capitalei are loc un scandal in care sunt implicati mai multi membri ai unor ONG.

La fata locului, unde se aflau aproximativ 50 de persoane, au ajuns politistii Sectiei 20, precum si un echipaj de la Brigada Rutiera a Capitalei, in conditiile in care avusese loc si un accident rutier.

In urma accidentului rutier pe care l-a provocat, pe numele lui Bancescu a fost deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

Potrivit unor surse din Politie, totul a inceput in jurul orei 21.00, cand ar fi izbucnit un conflict, pe Soseaua Oltenitei, in Sectorul 4 al Capitalei, intre un echipaj de hingheri si membri ai unor ONG-uri de protectie a animalelor.

Politistii Sectiei 26 care au mers la fata locului au amendat cu 500 de lei un membru al unui ONG de protectie a animalelor.

Ulterior, a avut loc accidentul in care a fost implicat Razvan Bancescu, in masina lovita de acesta fiind barbatul care fusese anterior amendat, o alta membra a unui ONG de protectie a animalelor si fata de 11 ani. Accidentul s-ar fi produs dupa o sicanare in trafic, iar ulterior Bancescu si barbatul aflat in autoturismul Toyota s-au luat la bataie.

Bancescu sustine insa ca stationa la un stop cand femeia aflata la volan a intrat in mod deliberat in vehiculul sau. "Ei cu o masina au intrat in mine in timp ce stationam (...) Masina mea era stationata, asteptand o masina de la semafor sa inainteze. Dansa s-a oprit mai intai, apoi a bagat intr-a-ntaia, apoi a intrat in mine", a povestit acesta marti, la iesirea din Institutul Medico-Legal.

Politistii de la Sectia 20 l-au amendat cu 200 de lei pe Bancescu. De asemenea, barbatul care fusese amendat cu 500 de lei a mai primit o amenda de 200 de lei. Cu aceeasi suma a fost amendata si femeia aflata in autoturismul Toyota.

Sanctiunile au fost date pentru provocare si participare la scandal in locuri publice, au mai spus sursele din Politie.

Dupa scandal, Razvan Bancescu s-a prezentat la Sectia 20 de Politie, unde a depus o plangere pentru lovire si alte violente, explicand politistilor ca ar fi fost agresat si i-ar fi fost rupta bluza cu care era imbracat.

Bancescu a povestit, ulterior, ca stia ca iubitorii de animale sunt agresivi, dar nu si-a imaginat ca se poate ajunge aici. "Am depus plangere si dupa ce scot certificat medico-legal il depun la dosar. De la bun inceput am stiut ca e o problema cu ei, dar nu in felul acesta, era o jumatate de echipa de rugby acolo", a spus acesta.

Agresiunile nu au loc numai la adresa sa: echipele de hingheri sunt sicanate in trafic si au ajuns sa se deplaseze numai cu jandarmi si mascati. "Diverse blocaje in trafic, agresiuni asupra echipelor de prindere, blocaj la Oltenitei la plecarea de seara, am ajuns sa plecam cu mascatii, cu jandarmeria", a continuat Bancescu.

In pofida piedicilor, spune Bancescu, ridicarea cainilor vagabonzi nu se opreste. "Avem temei legal pentru ce inseamna gestionarea cainilor in Bucuresti" a spus seful ASPA, promitand ca "nu se opreste strangerea cainilor, am redus cu 70% numarul persoanelor muscate".

Comentarii

Ultimă oră