Sari la conținut
sedinta-extraordinara-atop-cu-privire-la-aspecte-de-fraudare-a-alegerilor-

Reprezentanţii Autorităţii Teritoriale pentru Ordine Publică spun că actuala campanie pentru europarlamentare este una civilizată şi decentă. Deşi la nivelul judeţului Braşov nu s-au înregistrat probleme majore, aceştia au considerat însă că este necesară o întâlnire cu membrii comunităţii rome din cartierul Gârcini, care este şi cea mai numeroasă din ţară.
Întâlnirea a avut ca scop informarea şi conştientizarea în rândul minorităţii rome cu privire la aspecte de fraudare a alegerilor. Reprezentanţii autorităţilor au declarat că vor acţiona cu fermitate dacă vor sesiza încălcarea legii electorale.
„Chiar dacă nu toată lumea recunoaște, în subsidiar toată lumea știe că aici în timpul campaniei electorale pot să fie potențiale probleme, uneori au și fost. Alteori s-au încercat de diverse partide politice acțiuni, pe care să le numim în mod elegant, au fost la limita legii” a declarat Claudiu Coman, preşedinte Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică Braşov. „Împreună cu Poliția Locală și cu Poliția Municipală am avut deja două întruniri și am stabilit un program pe toată perioada campaniei. Tocmai pentru a evita acest lucru. Cred că și ședința de astăzi și-a atins scopul propus” a precizat Florea Nistor, primar Săcele. „Aș putea spune că în prezent probleme grave nu sunt în cartierul Gârcini. Nici conflicte nu sunt. Și se face o campanie electorală în limitele legale”a adăugat Claudiu Oțelaș, consilier pe probleme cu rromii. Cartierele Gârcini şi Baciu din municipiul Săcele sunt zonele în care există cea mai mare comunitate de rromi din România, deşi, conform datelor ultimului recensământ, mai puţin de 400 de persoane au declarat că aparţin acestei etnii.

Comentarii

Ultimă oră