Sari la conținut

Secţia de Psihiatrie de pe Eminescu va fi mutată la Sânpetru

sectia-de-psihiatrie-de-pe-eminescu-va-fi-mutata-la-sanpetru

Unitatea TBC de la Sânpetru va fi desfiinţată. Clădirile vor intra în administrarea Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie, personalul va fi transferat la spitale, iar beneficiarii vor fi preluaţi de DGASPC sau de către două spitale.

Consilierii judeţeni braşoveni vor dezbate în şedinţa de plen din 28 mai 2020 un proiect de hotărâre privind aprobarea desfiinţării Unităţii de Asistenţă Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru. Măsura ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 august 2020, dată de la care sediul unităţii va fi preluat de Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov.


      Conform proiectului amintit, beneficiarilor instituţionalizaţi în cadrul Unităţii de Asistenţă Medico - Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru li se vor asigura servicii sociale, medico-sociale, în funcţie de particularităţile fiecăruia, de către furnizorul public de servicii sociale Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov şi de către Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, respectiv de Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov.

Personalul, transferat la alte unităţi din Braşov

În ceea ce priveşte personalul acestei unităţi, acesta va fi preluat prin transfer în funcţie de domeniul profesional în care activează, pe locurile vacante din cadrul sistemului sanitar: Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov şi/sau din cadrul sistemului de asistenţă socială Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov.

  Sumele necheltuite la data de 31 iulie vor fi direcţionate către DGASPC

Desfiinţarea unităţii se va produce în lunile următoare, pe măsură ce se vor rezolva mai multe probleme birocratice. Astfel, unitatea va preda contul de execuţie bugetară la data de 31 iulie, iar creditate alocate şi neutilizate până la acea dată vor fi aprobate în bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov.


      Tot în perioada următoare va trebui să se rezolve problema proiectului cu finanţare europeană prin care se fac reparaţiile capitale la sediul unităţii de la Sânpetru. În acest sens, se vor face demersurile pentru înlocuirea partenerului din contract, respectiv Unitatea de Asistenţă Medico - Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru, cu Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov.


   Măsura vine în contextul în care clădirile în care funcţionează această unitate urmează să fie preluate de către Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, la Sânpetru urmând a fi amenajată Secţia de Psihiatrie, care, în prezent, funcţionează pe strada Mihai Eminescu, într-un imobil pentru care unitatea medicală plăteşte o chirie de 10.000 de euro pe lună.

Comentarii

Ultimă oră