Sari la conținut

Secţia de chirugie plastică a Spitalului de Copii a fost redeschisă

sectia-de-chirugie-plastica-a-spitalului-de-copii-a-fost-redeschisa

După şase luni de modernizări, micii pacienţi cu arsuri şi alte traumatisme care presupun îngrijire din partea medicilor plasticieni au condiţii excelente de tratament.

Lucrările au costat  470.000 de lei  şi au fost suportate din bugetul Consiliului Judeţean Braşov, care are în subordine Spitalul Clinic de Copii Braşov.

Compartimentul Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Copii Braşov a fost complet renovat şi modernizat.

Compartimentul respectă acum toate condiţiile epidemiologice şi de siguranţă în caz de incendiu şi toate funcţionalităţile chirurgicale.

Saloanele au fost recompartimentate şi fiecare să aibă grup sanitar propriu.

Compartimentul are zece locuri pentru spitalizare continuă, repartizate în patru saloane cu două şi trei paturi, la care se adaugă un salon de terapie intensivă.

Cea mai importantă realizare este că protocoalele medicale stipulate în Programul Naţional privind îngrijirea pacienţilor cu arsuri sunt respectate în totalitate.

Spitalul Clinic de Copii se numără printre puţinele centre pediatrice de arşi din ţară, alături de cele din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

Bugetul asigurat de Consiliul Judeţean Braşov pentru lucrările de renovare şi modernizare a fost de aproximativ 470.000 de lei.

Din donaţii şi sponsorizări obţinute de fundaţia Spitalului Clinic de Copii s-au asigurat fondurile necesare dotării cu mobilier modern a saloanelor renovate.

Rămâne o singură mare problemă la nivelul Compartimentului Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri: lipsa medicilor.

Deşi postul de medic de chirurgie plastică a fost scos la concurs de mai multe ori, nimeni nu s-a prezentat la concurs.

Odată cu redeschiderea secţiei de chirurgie plastică lucrările de modernizare la Spitalul de Pediatrie din Braşov se apropie de finalizare.

Singura secţie unde mai este nevoie de reabilitări este cea de Psihiatrie Pedriatică care sunt programate să se realizeze anul viitor.

Comentarii

Ultimă oră