Sari la conținut
secretele-unui-an-mai-bun

Un 2016 mai bun! Asta ne dorim cu toţii, dar care este reţeta succesului? Psihologii spun, că printre altele, un lucru foarte important este să ne facem liste atât cu lucrurile bune de care ne-am bucurat în alţi ani, cât şi cu cele rele care ne-au influenţat viaţa. În acest fel putem să ne dăm seama ce trebuie să schimbăm, pentru a putea intra în anul nou cu speranţa că va fi unul exact aşa cum ne-am dorit.

Ducem cu noi nişte bagaje simbolice spre noul an şi, de asemenea, avem sentimentul că le lăsăm acolo la intrare şi că mergem mai departe mult mai senini şi plini de speranţă, spun psihologii, care ne învaţă cum să păşim mai încrezători  în 2016.

’’Ar trebui făcută o balanţă, să tragem o linie şi să vedem ce a fost bun, pentru ce suntem recunoscători în anul care a trecut, chiar să facem o listă cu lucrurile pentru care suntem recunoscători, care ne-au adus bine în viaţa noastră, dar şi cu lucrurile care nu au fost tocmai cele mai bune’’, ne-a spus psiholoaga Camelia Bolocan.

Specialiştii spun că este bine să vorbim despre problemele noastre.

‘’Este necesară o descărcare din când în când şi trebuie să facem acest lucru poate cu hârtia şi creionul în mână, să facem acest lucru într-un cadru sigur şi să apelăm la cineva care ne ascultă: poate un prieten, un psiholog sau chiar un preot, trebuie să fie cineva de încredere’’, a completat sursa citată.

Oamenii au tendinţa de a face foarte multe liste pentru anul nou.

Trebuie să ne dea de gândit dacă regăsim pe liste lucruri care nu ne-au adus ceva bun în alţi ani şi atunci trebuie să ne punem nişte întrebări: De ce mi se întâmplă lucrul ăsta? Unde nu acţionez eu? Unde mă blochez? Care sunt priorităţile mele? Şi atunci încerc să văd ce pot face, cu câţiva paşi specifici, a mai spus psiholoaga  Camelia Bolocan.

Comentarii

Ultimă oră